Tenis

Borna Ćorić napokon upisao pobjedu, u prvom kolu Rija svladao Londera

Branimir Korać • utorak, 18.02.2020.
Borna Ćorić napokon upisao pobjedu, u prvom kolu Rija svladao Londera

Borna Ćorić upisao je pobjedu u prvom kolu turnira u Riju što mu je prva turnirska pobjeda još od rujna prošle godine. Ćorić je svladao Londera sa 7:6, 7:5...

Borna Ćorić već dugo vremena igra u lošoj formi i ne može do pobjede, a taj loš niz napokon je prekinuo. U prvom kolu Rija upisao je pobjedu protiv Juana Ignacija Londera da 7:6, 7:5.

Ćorić je u teškoj krizi, zadnju turnirsku pobjedu upisao je 26. rujna prošle godine kada je u Zhuhaiju svladao Di Wua. Nakon toga nizao je poraze do ATP Cupa gdje je bljesnuo pobjedom protiv Thiema, ali vrlo brzo vratio se starim navikama. Potpuno je potonuo i u Južnu Ameriku je stigao s nadom podizanja i forme i samopouzdanja.

Krenuo je loše, u Buenos Airesu je poražen od Thiaga Monteira odmah na startu, ali je zato u Riju slavio protiv Londera.

Bio je to jako težak dvoboj i sa psihološke strane, ali Borna je izvukao pobjedu. U prvom setu nije bilo nekih velikih uzbuđenja i odluka je pala u 13. igri gdje je Ćorić gubio 3:0, ali okrenuo sve u svoju korist i sa 7:5 uzeo tie-break.

U drugom setu Borna je sjajno startao i poveo s 5:1, očekivao se brzi kraj, ali gubi naredna dva svoja servis gema i ujedno se Londero vraća na 5:5. Tu Ćorić ipak radi novi break da bi uspio nakon toga dovršiti posao.

U drugom kolu čeka ga susret protiv Thiaga Seybotha Wilda u kojem ne bi smio imati problema.

ATP Rio de Janeiro, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 5) - Juan Ignacio Londero (Argentina) 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!