Tenis

Ćorić nakon ulaska u polufinale: 'Možda i najbolji meč ove sezone, mogao sam ga završiti i ujutro'

Matej Kačan • subota, 22.02.2020.
Ćorić nakon ulaska u polufinale: 'Možda i najbolji meč ove sezone, mogao sam ga završiti i ujutro'

Borna Ćorić je nakon pobjede u četvrtfinalu turnira u Rio de Janeiru bio jako zadovoljan u izjavi poslije meča. Ćorić je s 2-0 u setovima svladao Lorenza Sonega...

32. igrač svijeta i peti nositelj ATP turnira u Rio de Janeiru Borna Ćorić je u četvrtfinalu svladao Lorenza Sonega u dva seta. Prvi je set bio dosta tijesan te je riješen tek u tie-breaku, ali je u drugom Ćorić pustio ruku te je slavio sa 6:3 u 48 minuta igre.

Nakon meča je hrvatski predstavnik bio jako zadovoljan svojom igrom i izborenom pobjedom u teškim vremenskim uvjetima. Kiša je posebno problematična na zemljanoj podlozi gdje se loptica dosta usporava. Nakon teškog ulaska u sezonu polufinale Rija je svakako pozitivna promjena.

"Ovo mi je bio možda i najbolji meč ove godine, uz pobjedu protiv Thiema u Australiji. Naravno da mi puno znači ova pobjeda, igrao sam jako dobro i vrlo sam zadovoljan", kazao je Ćorić. Borna je izgleda pronašao formu nakon jako slabog kraja prošle i početka ove sezone.

"Nije bilo lako igrati ovdje. Protiv takvih situacija ne možeš, ali sam rekao sam sebi da moram završiti meč. Ako treba i sutra, onda će biti tako. Nisam se fokusirao na kišu već na meč. Zna biti dosta problematično s kišom jer moraš dugo čekati. No pomirio sam se s tim i da sam morao završiti meč ujutro. No, ovako je ispalo jako dobro", osvrnuo se Borna na kišne uvjete u tropskom Brazilu.

Ćorić nema mnogo vremena za odmor jer ga već u 21 sat po hrvatskom vremenu očekuje meč polufinala protiv Čileanca Christiana Garina. Naravno, meč se može i odgoditi zbog vremenskih uvjeta, a zbog kiše još nisu ni završena druga dva četvrtfinala Balasz-Martinez i Thiem-Mager.

FOTO: HTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!