Tenis

Ni prekid nije pomogao, Ćorić pao u dva seta u polufinalu Rija

Matej Kačan • nedjelja, 23.02.2020.
Ni prekid nije pomogao, Ćorić pao u dva seta u polufinalu Rija

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Rio de Janeiru. Bolji je u dva seta bio Čileanac Cristian Garin...

Niti prekid zbog kiše nije pomogao Borni Ćoriću da iznenadi Cristiana Garina u polufinalu Rio de Janeira. Meč koji je počeo u noći sa subote na nedjelju je prekinut zbog kiše pri 6:4 za Čileanca i 4:4 u drugom setu, a u nastavku Ćorić nije uspio preokrenuti meč na svoju stranu.

Dobro je Borna krenuo u meč te odmah u prvom gemu oduzima servis Garinu, ali mu to ovaj odmah vraća za 1:1, a onda i ponavlja te osvaja četiri gema u nizu za 4:1. Nije se Ćorić dao te pri 5:3 za Čileanca radi još jedan break.

I baš kad je trebalo servirati za stabilizaciju i možebitno odvođenje prvog seta u tie-break, Ćorić je servirao slabo te Garin dolazi do 15:40. Dvije set lopte su bile prednost koju Čileanac nije propustio pa se Borna našao u zaostatku od 1-0 u setovima.

Jednako slabo je Ćorić nastavio i u drugo setu te Garin opet radi break i vodi s velikih 3:0. Mnogu bi već tad potpisali da je meč gotov, ali Ćorić pronalazi snagu i uzvraća istom mjerom te osvaja tri gema u nizu uz oduzimanje servisa za 3:3.

Još je svatko osvojio po gem, ali se pri 4:4 meč morao prekinuti, a na nastavak se čekalo gotovo 17 sati. Bolje je Borna krenuo u nastavak u 17 sati po hrvatskom vremenu te je odmah na Garinovom servisu imao 30:40 i priliku za prednost u drugom setu i povratak u meč.

No Garin je to spasio te je svaki tenisač dobro odservirao za 6:5. Tada je došao na red za Ćorića da servira za tie-break, ali opet u ključnim trenucima nije bilo mirnoće. Imao je Garin 30:40 i meč loptu da bi Borna to spasio i uz prednost imao servis loptu za trinaestu igru i produljenje nade.

No Garin je pokazao izrazitu mentalnu snagu te i tu situaciju preokreće u svoju korist. Osvojio je Čileanac tri poena u nizu te s 2-0 ide u finale u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja Magera i Balasza.

Nije Ćorić po statistici odigrao loš meč, čak je i bolje servirao od protivnika. No Garin je u ključnim trenucima igrao bolji tenis pa su sve važne lopte otišle na njegovu stranu te zasluženo ide u finale.

ATP Rio de Janeiro, polufinale:
Cristian Garin (Čile, 3) - Borna Ćorić (Hrvatska, 5) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!