Košarka

Bender izblokirao Ziona u debiju, Hezonja bez učinka u pobjedi Blazersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.02.2020.
Bender izblokirao Ziona u debiju, Hezonja bez učinka u pobjedi Blazersa

Dvojica hrvatskih košarkaša upisala su nastup u noći s nedjelje na ponedjeljak. Dragan Bender debitirao je u dresu Golden State Warriorsa, a Mario Hezonja vratio se nakon ozljede za Blazerse u pobjedi protiv Pistonsa...

Dragan Bender potvrđen je za novog igrača Golden State Warriorsa i odmah je dobio minutažu u susretu protiv New Orleans Pelicansa. Za početak nije to bilo uopće loše iako su Warriorsi upisali na kraju očekivan poraz 115:101.

Bender je krenuo dobro, dočekao je Ziona Williamsona i lijepo ga izblokirao, a na drugoj strani pospremio je tricu. I u napadu i u obrani imat će još puno posla da bi pohvatao stvari i izborio se za ostanak i na duže vrijeme nakon isteka ovog desetodnevnog ugovora.

Hrvatski košarkaš dobio je 20 minuta s klupe i ubacio šest poena (0/3 za dva, 2/5 za tri, 0/2 slobodna) uz pet skokova (3+2), tri asistencije i blokadu.

Williamson je predvodio Pelicanse s 28 poena i sedam skokova, Jrue Holiday donio je 23 poena i 15 asistencija, a Nicolo Melli 20 poena uz pet skokova.

Što se tiče domaćina Damion Lee ubacio je 22 poena dok je Juan Toscano-Anderson dodao 16 poena i osam skokova.

Oslabljeni Blazersi svladali su Detroit Pistonse sa 107:104, a priliku je dobio i povratnik nakon problema s ozljedom Mario Hezonja. Hezonja u 12 minuta na parketu nije uputio niti jedan šut prema košu i jedino što je upisao u svim statističkim kategorijama bila je jedna asistencija.

Blazersi su opasno visjeli iako su u utakmicu krenuli s plus 19 već u prvoj dionici, no već u drugoj Pistonsi su vodili. Imali su gosti u završnici treće četvrtine i plus deset, ali serijom 10:0 u zadnjoj dionici Portland je okrenuo susret i otišao do pobjede.

CJ McCollum ubacio je 41 poen (6/11 trica) uz 12 asistencija i devet skokova, Carmelo Anthony briljirao je s 32 poena (5/9 trica), a Hassan Whiteside ubilježio je 16 poena i 17 skokova. Kod Pistonsa Chris Wood završio je s 26 poena i devet skokova dok su po 15 poena dodali Derrick Rose i Brandon Knight.

NBA:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 101:115
Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 107:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!