Ostali sportovi

Državno prvenstvo u Varaždinu: Petek u lovu na petu titulu, Gaćina na devetu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 27.02.2020.
Državno prvenstvo u Varaždinu: Petek u lovu na petu titulu, Gaćina na devetu

Od petka do nedjelje (28. veljače - 1. ožujka) Varaždin će biti središte hrvatskog stolnog tenisa. U ta tri dana u Areni će se igrati prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji STK Starr, tražit će se novi prvaci u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.

Kod muških naslov brani Andrej Gaćina, koji je već osam puta bio prvak. Kao i lani za vrat će mu puhati Tomislav Pucar, koji ga je pretekao na svjetskoj rang listi, ali realno to neće previše značiti kad i ako se njih dvojica susretnu u areni. Ima tu još kandidata koji će tražiti put do pobjedničkog postolja, Tomislav Frane Kojić je već dvaput bio prvak, Filip Zeljko je nakon povratka igrao polufinale prošle godine, a tu su još Filip Čipin, Ivor Ban, Luka Martinek, iskusni Tomislav Kolarek, Miho Simović i Ronald Ređep itd.

"Više ni sam ne znam koje mi je ovo prvenstvo. Znam da sam prvi naslov osvojio u Dugom Selu. Imao sam 20 godina i da sam u finalu igrao sa Šurbekom. Koliko imam naslova? Negdje sedam ili osam, ni to nisam baš siguran", objasnio je Gaćina.

Bit će mu to pohod na devetu titulu, kako kaže, praktički, kad god je igrao državno on ga je i osvojio.

"Zadnje prvenstvo je bilo napeto, spasio sam dvije meč lopte protiv Pucara. Još jedanput sam igrao slično finale, protiv Tan Ruiwua sam gubio 3:2 i 10:9, no izvukao sam se. Sigurno je da će u Varaždinu biti jako zanimljivo, manje više smo svi u dobroj formi, u naletu smo nakon što smo se kvalificirali na Olimpijske igre. U slučaju da se susretnem s Pucarom odlučivat će nijanse, predobro se poznajemo i obojica znamo koje su nam slabije strane", kazao je Gaćina.

Ono što je važno za istaknuti da će varaždinska publika imati priliku vidjeti kompletnu mušku reprezentaciju, jednu od rijetkih hrvatskih momčadi koje su izborile Olimpijske igre u Tokiju.

Kod djevojaka je situacija neizvjesnija. Petra Petek je već dvije godine prvakinja i to dvostruka, ukupno je četiri puta osvojila pojedinačni naslov, no igračica Varaždina u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi s obzirom na zdrastvene probleme. Doduše, i lani prije državnog nije blistala pa je uzela dvostruku krunu. Otpisati je se nikako ne smije, igra u svom gradu i imat će dodatni motiv protiv suigračica s kojima se vrlo dobro poznaje.

"Ima pet-šest cura koje će pokušati napasti titulu i bilo koja da to ostvari bit će zasluženo. Odlučivat će nijanse, sreća, odnosno koja će se bolje osjećati taj dan", kazala je Petek te dodala:

"Jedino što u karijeri nemam je seniorski naslov u mješovitim parovima. Ako moram birati onda mi je to glavni cilj ovo prvenstvo."

Andrea Pavlović je lani igrala tri finala, na kraju je uzela zlato u mješovitim parovima. Sun Jiayi će u Varaždinu po pvi put nastupiti na državnom, Mateja Jeger je naša najbolja rangirana igračica na svjetskoj rang listi, a tu je i cijeli niz igračica koje su pune motiva poput Ivane Tubikanec, Ivane Malobabić, Ide Jazbec, Dorine Srebrnjak, Hane Arapović itd.

U petak se igraju pojedinačne kvalifikacije, od 12 sati igraju stolnotenisači, dok su stolnotenisačice na rasporedu od 18 sati. U subotu program kreće od 10 sati, a pojedinačna šesnaestina finala i osmina finala su od 17.30. U nedjelju program kreće od 11 sati, a finala su na rasporedu od 15 sati.

Lanjski poredak

Seniori
Pojedinačno: 1. Gaćina, 2. Pucar, 3. Kolarek i Zeljko F.
Parovi: 1. Ban/Martinek L., 2. Japec/Simović, 3. Ređep/Kolarek i Mijatović/Zeljko I.

Seniorke
Pojedinačno: 1. Petek, 2. Pavlović, 3. Jeger i Cakol
Parovi: 1. Malobabić/Petek, 2. Tubikanec/Pavlović, 3. Jeger/Srebrnjak i Cakol/Jazbec
Mješoviti parovi: 1. Ban/Pavlović, 2. Fučec/Jeger, 3. Zovko/Tubikanec i Martinek L./Cakol

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!