Rukomet

Odlično izdanje Koprivničanki: Podravka odnosi u Njemačku četiri gola prednosti

Branimir Korać • nedjelja, 01.03.2020.
Odlično izdanje Koprivničanki: Podravka odnosi u Njemačku četiri gola prednosti
Foto: Pixsell

Podravka Vegeta upisala je pobjedu u prvom susretu četvrtfinala EHF kupa, ugostila je njemački Thüringer i svladala ga je 27:23. Četiri gola su lijepa, prednost, ali i poziv na oprez jer to nije nedostižna razlika...

Podravka je ostvarila prvi cilj i došla je do prednosti koju nosi na uzvrat u Njemačku. Definitivno neće biti lako, Njemice će u Nordhausenu imati veliku podršku s tribina i napravit će sve da nadoknade zaostatak iz prvog susreta.

Koprivničanke su odradile jako dobro prvu utakmicu, potpuno su dominirale i mogu žaliti što nisu iskoristile nalet u prvom poluvremenu kada su došle i do sedam golova razlike, ali nisu to zadržale.

Taj ulazak u utakmicu bio je sjajan i na sredini prvog poluvremena raspoložene Koprivničanke povele su 10:3. Do kraja prvog poluvremena ipak nisu izdržale i zadržale tu razinu igre, Njemice su se uspjele vratiti i spustiti na samo dva gola zaostatka.

Na odmoru je ipak bilo 15:12 nakon što je vrlo raspoložena Lamprini Tsakalou iz sedmerca pogodila za plus tri.

U nastavku susreta dugo se igralo praktički gol za gol, sve do zadnjih deset minuta. Tamo je Lydia Jakubisova smanjila na 22:21, a poslije toga sve je bilpo u znaku Koprivničanki.

Vrlo dobra obrana zatvorila je prilaze prema domaćem golu i Podravka je do kraja susreta ipak stvorila pristojniju razliku te slavila s 27:23.

Tsakalou je bila uvjerljivo najbolja pojedinka na susretu te je zabila devet golova, a kod Njemuica po šest su postigle Mariana Ferreira Lopes i Beate Scheffknecht.

EHF kup, četvrtfinale:
Podravka Vegeta - Thüringer 27:23

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!