Nogomet

Infantino: 'Ne mogu odbaciti mogućnost otkazivanja prijateljskih utakmica u ožujku'

Branimir Korać • utorak, 03.03.2020.
Infantino: 'Ne mogu odbaciti mogućnost otkazivanja prijateljskih utakmica u ožujku'
Foto: Pixsell

Krajem ožujka u Fifinom kalendaru rezervirani su termini za reprezentativne akcije, međutim zbog epidemije koronavirusa diljem svijeta, u zraku stoji opcija odgode tih dvoboja...

Na dnevnoj bazi na svim razinama prate se vijesti i izvještaji vezani uz pojavu koronavirusa te njegovo širenje na svim meridijanima i paralelama. Situacija je to koja izaziva nervozu, sport polako pada u drugi plan, a kako se u niz natjecanja susreti odgađaju za bolja vremena, utakmice se igraju pred praznim tribinama, a sve zbog sigurnosti navijača.

Predsjednik Fife Gianni Infantino svjestan je kompletne situacije i ne odbacuje opciju otkazivanja već zakazanih prijateljskih utakmica.

"Ne mogu isključiti nijednu opciju. Ne trebamo paničariti i osobno nisam zabrinut, ali moramo dobro procijeniti kompletnu situaciju. Trebamo izbjeći pretjerane reakcije, nadam se da neće otići u smjeru otkazivanja, bilo bi teško za očekivati da će se otkazati baš seve jer situacija je različita od države do države. Ipak ljudsko zdravlje je puno važnije od bilo kakve nogometne utakmice. Zdravlje je iznad svega i zato moramo biti oprezni i nadati se da se epidemija neće još više proširiti."

Inače, U tom terminu i Hrvatska bi trebala biti u akciji i to na turniru u Dohi u društvu Portugala, Belgije i Švicarske.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!