Ostali sportovi

Andrea Pavlović u osmini finala Europskog prvenstva u Varaždinu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 06.03.2020.
Andrea Pavlović u osmini finala Europskog prvenstva u Varaždinu

Andrea Pavlović izborila je osminu finala Europskog prvenstva do 21 godine, koje se igra u Varaždinu te je potvrdila sjajnu formu.

U posljednjem susretu hrvatska stolnotenisačica je s 4:0 pobijedila Slovenku Stražar te potvrdila prvo mjesto u skupini E. Pritom je nastavila niz nepobjedivosti ne izgubivši dosad niti set. U pojedinačnom dijelu odigrala je šest mečeva i u svih šest slavila s 4:0. U osmini finala igrat će sa 17-godišnjom Francuskinjom Lutz, 51. igračicom svijeta do 21 godine. U slučaju pobjede Andrea će ići na bolju iz susreta prve nositeljice Rumunjke Dragoman i Ruskinje Višnjakove.

Pavlović je u petak igrala i osminu finala mješovitih parova, u kombinaciji s Moldavcem Putunticom zaustavljeni su od rumunjske kombinacije Pletea i Diaconu s 3:1. Malo je nedostajalo da se situacija zakomplicira. Naime, kod 2:1 u setovima za rumunjski par, hrvatsko-moldavski par je bio samo poen udaljen od izjednačenja jer su vodili čak 10:5, ali nisu uspjeli završiti posao.

U parovima Pavlović i Ukrajinka Bratejko su zaustavljene u osmini finala i to od šestih nositeljica Mostafavi i Fort s 3:2. Hrvatsko-ukrajinski par je nadoknadio 0:2, imale su čak dvije meč lopte, ali Francuskinje su iskoristile svoju četvrtu meč loptu. Šteta, jer da su Pavlović i Bratejko prošle išle bi na Martu Vukelić i Mađarku Feher, što znači da bi Hrvatska osigurala najmanje broncu.

"Znale smo da će biti težak meč jer Francuskinje općenito igraju jako dobro u paru. Imale smo šansu, ali suparnice su odigrale pametnije u tim ključnim trenucima", rekla je Pavlović te dodala:

"Protiv Lutz sam igrala jako davno, prije pet godina. Ona je napadač, sigurno će probati igrati agresivno, a ja ću probati nametnuti svoju igru ako je moguće", kazala je Pavlović.

Vukelić i Feher su napravile pravi pothvat u osmini finala kada su s 3:2 svladale druge nositeljice Belgijku Lung i Slovakinju Kukulkovu, no u susretu za medalju s 3:1 bolje su bile Francuskinje Mostafavi i Fort.

"Šteta zbog mogućnosti borbe za medalju jer smo u paru igrale stvarno jako dobro, a prvi put smo se uopće našle. Ono jedino čime ne mogu baš biti zadovoljna to je moj nastup u pojedinačnom dijelu, ali nadam se da će dogodine biti bolje", rekla je Vukelić.

Hana Arapović i Engleskinja Payet su prošle u četvrtfinale nakon što su Španjolka Garcia i Portugalka Martins predale svoj susret, da bi ih za ulazak među osam svladale Tajlakova i Kazanceva s 3:0.

"Osobno mogu biti zadovoljna s onim što sam i kako odigrala u Varaždinu jer meni je ovo bila prilika za učenje. Za 2-3 godine već imam želju boriti se za medalju na ovakvim natjecanjima", zaključila je 15-godišnja Arapović.

Pojedinačno, skupina E
Pavlović (Hrv) - Stražar (Slo) 4:0 (6, 3, 6, 7)

Parovi
Osmina finala: Mostafavi/Fort (Fra) - Pavlović/Bratejko (Hrv/Ukr) 3:2 (8, 13, -7, -5, 13), Garcia/Martins (Špa/Por) - Arapović/Payet (Hrv/Eng) 0:3 (bb), Feher/Vukelić (Mađ/Hrv) - Lung/Kukulkova (Bel/Svk) 3:2 (-5, 8, 8, -6, 8) Četvrtfinale: Arapović/Payet (Hrv/Eng) - Tajlakova/Kazanceva (Rus) 0:3 (-10, -1, -10), Mostafavi/Fort (Fra) - Feher/Vukelić (Mađ/Hrv) 3:1 (5, 4, -6, 3) Mješoviti parovi, osmina finala: Putuntica/Pavlović (Mda/Hrv) - Pletea/Diaconu (Rum) 1:3 (-3, 8, -9, -12)

FOTO: Martin Novosel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!