Zimski sportovi

Mayer slavio u Kvitfjellu, Feuzu ukupna pobjeda u spustu

Matej Kačan • subota, 07.03.2020.
Mayer slavio u Kvitfjellu, Feuzu ukupna pobjeda u spustu

U norveškom Kvitfjellu je u subotu na rasporedu bio muški spust kao dio Svjetskog skijaškog kupa, a u utrci je slavio Austrijanac Matthias Mayer. Ukupno najbolji spustaš sezone Beat Feuz kroz cilj je prošao s četvrtim vremenom...

U devetom, a očito i posljednjem spustu sezone je slavio Austrijanac Matthias Mayer. On je u norveškom Kvitfjellu odvozio stazu za minutu, 48 sekundi i dvije stotinke što je bilo dovoljno za prvo mjesto ispred domaćeg predstavnika Aleksandera Kildea.

Norvežanin je za Mayerom zaostao za 14 stotinki, dok je postolje s 37 stotinki zaostatka za vodećim zatvorio Švicarac Carlo Janka. Njegov sunarodnjak Beat Feuz završio je četvrti te je s novih 50 bodova stigao do 650 što mu je dovoljno za treći uzastopni naslov ukupnog spustaškog pobjednika sezone.

Pošto je utrka u Cortini u sklopu finala Svjetskog kupa otkazana Švicarac može mali globus slaviti već sad, a mogao bi ga slaviti i u slučaju da je još jedna utrka ostala jer ima preko 200 bodova prednosti ispred Nijemca Thomasa Dressena koji je u Norveškoj završio osmi.

Peto mjesto na utrci je s 55 stotinki iza Mayera zauzeo Amerikanac Travis Ganong, a iza njega je još jedan Norvežanin Kjetil Jansrud. Vrlo važno je Kildeovo drugo mjesto jer je s ovih 80 bodova došao do 1202 te je preskočio Francuza Alexisa Pinturaulta koji ima 1148.

Francuz će najbolju priliku za preuzeti prvo mjesto u ukupnom poretku imati u slovenskoj Kranjskoj Gori gdje će voziti veleslalom što mu je i najjača disciplina.

Svjetski skijaški kup (M), Kvitfjell, spust:
1. Matthias Mayer (AUT) 1:48.02
2. Aleksander Kilde (NOR) +0.14
3. Carlo Janka (ŠVI) +0.37
4. Beat Feuz (ŠVI) +0.43
5. Travis Ganong (SAD) +0.55
6. Kjetil Jansrud (NOR) +0.83
7. Mauro Caviezel (SUI) +0.91
8. Thomas Dressen (NJE) +0.95
9. Nicolas Raffort (FRA) +1.19
10. Cameron Alexander (KAN) +1.19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!