Nogomet

Halilović promašio nemoguće protiv Ajaxa, Tadić u nastavku srušio Heerenveen

Dario Dodić • subota, 07.03.2020.
Halilović promašio nemoguće protiv Ajaxa, Tadić u nastavku srušio Heerenveen
Foto: Pixsell

Nogometaši Ajaxa u sklopu 26. kola nizozemske Eredivisie svladali su Heerenveen u gostima s 3:1. Alen Halilović u dresu domaćina istaknuo se nevjerojatnim promašajem...

Odličnu utakmicu na stadionu Abe Lenstra u Heerenveenu odigrali su istoimeni domaćin i Ajax. Nakon nijednog postignutog gola i dva poraza u dvije utakmice, momčad iz Amsterdama vratila se pobjedama i ponovno preuzela vrh prvenstvene ljestvice.

Nije se susret odvijao tako u prvih 45 minuta. Heerenveen je bio bolja momčad, domaći su imali niz sjajnih prilika za vodstvo, no nisu ih iskoristili.

Konstantna opasnost za Ajaxova vrata bio je fenomenalni Chideru Ejuke, Nigerijac se poigravao s gostujućom obranom, ali je i sam prokockao nekoliko odličnih prigoda za vodstvo Heerenveena.

Upravo je Ejuke kreirao zicer za Alena Halilovića u 45. minuti susreta. Sjajno je prošao po desnoj strani, a zatim u srcu Ajaxovog peterca poslužio hrvatskog internacionalca, koji promašuje ono što je teže promašiti nego pogoditi. Desnom je trebao pospremiti loptu u mrežu, ali pogađa se loptom u lijevu nogu i sam otklanja opasnost pred Onanom.

Prava šteta za Halilovića jer odigrao je vrlo dobro prvo poluvrijeme, bio je među boljima u redovima domaćina.

Staro nogometno pravilo kaže: Kad ne zabiješ - primiš gol. To se i dogodilo Heerenveenu, u razmaku od pet i pol minuta raspao se domaći sustav. U 57. minuti kapetan Ajaxa Dušan Tadić koristi pogrešku Faika i zabija za vodstvo gostiju, da bi isti igrač s metra povisio na 2:0 tri minute kasnije. Korner je izveden s lijeve strane, Tagliafico loptu prosljeđuje na drugu vratnicu gdje je Tadić imao zaista lagan posao.

Inače, Tadić je u 12 prvenstvenih utakmica protiv Heerenveena postigao čak 11 golova i pridodao pet asistencija.

U 63. minuti Heerenveen je bio tri gola u zaostatku. Tadić je proigrao Traorea čiji pokušaj brani Bednarek, no napadač Ajaxa ipak uspijeva loptu proslijediti do Promesa, koji silovito od grede poentira za ogromnih 3:0.

Uraganskih deset minuta zaključio je Van Bergen, lijepo je kraj dvojice Ajaxovih braniča pogodio za konačnih 1:3.

U nastavku je Halilović dosta pao, kao i ostatak njegove momčadi, igru je napustio u 72. minuti.

Ajax se ovom pobjedom vratio na vrh Eredivisie, nakon 25 odigranih utakmica ima 56 bodova, kao i drugoplasirani AZ Alkmaar.

Eredivisie, 26. kolo:
Heerenveen - Ajax 1:3

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!