Tenis

Nema vrhunskog tenisa do 7. lipnja, ATP i WTA odgodili sve turnire

Matej Kačan • srijeda, 18.03.2020.
Nema vrhunskog tenisa do 7. lipnja, ATP i WTA odgodili sve turnire
Foto: Maja Giljanović

Pandemija koronavirusa je natjerala čelnike ATP-a i WTA na strože mjere pa su tako otkazani svi muški i ženski teniski turniri do sedmog lipnja. Tako ćemo bez vrhunskog tenisa biti još gotovo tri mjeseca...

Nakon prvog vala odgoda i otkazivanja vrhunskog sporta, sada nažalost stiže i drugi val, onaj u kojem se otkazivanja produžuju. Takvu situaciju zbog koronavirusa nije izbjegao ni tenis pa su se organizacije ATP i WTA javile zajedničkim priopćenjem.

U njemu stoji da se otkazuju svi turniri do 7. lipnja pa je tako postalo jasno da je sezona na zemljanoj podlozi u potpunosti otkazana. Najveći turniri pogođeni ovom odlukom su zajednički Mastersi u Rimu i Madridu, a u otkazane termine upadaju i ženski turniri u Strasbourgu i Rabatu te muški u Münchenu, Ženevi, Estorilu i Lyonu.

Najveći zemljani turnir na svijetu, Grand Slam Roland Garros u Parizu je trebao početi 24. svibnja, ali je odgođen te će se odigrati u rujnu tjedan dana nakon US Opena u New Yorku. Tako ćemo bez vrhunskog tenisa biti najmanje do samog početka ljeta, a to znači da najbolje svjetske tenisače nećemo gledati još gotovo tri mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!