Automoto

Ljetna pauza Formule 1 pomaknuta s kolovoza na ožujak i travanj

Matej Kačan • srijeda, 18.03.2020.
Ljetna pauza Formule 1 pomaknuta s kolovoza na ožujak i travanj

Tradicionalna ljetna pauza u sezoni Formule 1 je pomaknuta s kolovoza na ožujak i travanj kao reakcija na pandemiju koronavirusa i odgađanja prvih utrka sezone...

Organizacija Formule 1 je na inovativan način pokušala doskočiti pandemiji koronavirusa i valu otkazivanja natjecanja koji zbog nje dolazi. Tako će umjesto dvotjedne pauze u kolovozu natjecanje svoju pauzu "odraditi" upravo sada, na početku sezone dok traje pandemija, i to u tri tjedna.

Rezultat je to dogovora vodstva natjecanja i svih ekipa, a tako bi se trebao omogućiti što brži i zgusnutiji raspored na početku sezone kako bi se zaostatci brzo nadoknadili. Na drugim promjenama se i dalje radi, a sljedeća mjera je vjerojatno skraćenje kalendara koji je po originalnom planu trebao sadržavati 22 utrke.

Prve četiri utrke u Australiji, Bahreinu, Vijetnamu i Kini su već odgođene, a isto se očekuje i za VN Nizozemske, Španjolske i Monaka. Momčad Red Bulla je u priopćenju kazala kako se slaže s mjerama te da je plan bio zatvoriti svoj pogon, ali da postoji prostor za fleksibilnost zbog nepredvidljive prirode pandemije.

Trenutni je plan da sezona počne 7. lipnja Velikom Nagradom Azerbajdžana, a utrke koje bi mogle biti izostavljene iz rasporeda u Monako, Brazil, Španjolska, Kina i Australija. Ekipe su zato prema vodstvu natjecanja poslale plan da se osiguraju od financijskih udaraca zbog neispunjavanja dogovorenog i planiranog broja utrka, a sastanak o tome će se održati u četvrtak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!