Ostali sportovi

Zagrepčani se ne mire s odlukom Hrvatskog odbojkaškog saveza, razmišljaju o tužbi

Branimir Korać • četvrtak, 19.03.2020.
Zagrepčani se ne mire s odlukom Hrvatskog odbojkaškog saveza, razmišljaju o tužbi
Foto: Pixsell

Nakon što je Hrvatski odbojkaški savez proglasio prvake u muškoj i ženskoj konkurenciji, Zagrepčani su vrlo razočarani i ne mire se s tom odlukom...

Hrvatski odbojkaški savez donio je odluku o zaključenju sezone i proglašenju Mladosti Ribole muškim prvacima Hrvatske te zagrebačke Mladosti prvakinjama. Očekivano, iz zagrebačkog kluba stigla je nezadovoljna reakcija.

"Konsterniran sam, u pozivu na sjednicu nigdje nije stajalo da će se raspravljati o prijevremenom završetku Prvenstva Hrvatske, a pogotovo da će biti donesena takva odluka. Ispričao sam se za nedolazak zbog poslovnih obaveza, ali nigdje u dnevnom redu nije bilo slične točke", ljut je bio predsjednik zagrebačke Mladosti i potpredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Miro Pavlović, a prenose Sportske novosti.

Pavlović čak najavljuje i tužbu prema Hrvatskom odbojkaškom savezu.

"Tražit ćemo zaštitu kod Hrvatskog olimpijskog odbora i Državnog ureda za sport, a pripremamo i tužbu prema Savezu. Ne možemo se pomiriti s takvom odlukom, donesena je na temelju dva kola kod odbojkaša i šest kola kod odbojkašica, to je van svakog rezona. Nijedan drugi savez nije donio takvu odluku, svi razmatraju opcije i čelnici tih saveza rekli su mi kako takvu odluku neće donositi, posebno ne bez razgovora sa svim klubovima. Bilo je potrebno pričekati i donijeti odluku sa svim savezima na nivou cijele države."

Direktor Mladosti Darko Antunović poručuje kako se klub ne slaže niti s odlukom o dodjeli naslova prvakinja Hrvatske upravo njihovom klubu.

"Mi nismo zadovoljni s kompletnom odlukom, bez obzira što su odbojkašice sada tehničke prvakinje, a druga ekipa prvak Prve lige. Nismo za ovakva ishitrena rješenja, čemu žurba, prvenstvo se moglo nastaviti i u ljetnim mjesecima ili u drugom formatu. Što ako epidemija prođe za dva mjeseca, a mi završili prvenstvo? Kupovi Hrvatske koji su bili predviđeni za 10. i 11. travanj su pomaknuti, a prvenstvo koje završava 10. svinja je završeno."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!