Ostali sportovi

Olimpijski plamen predan Japancima iza zatvorenih vrata

Matej Kačan • četvrtak, 19.03.2020.
Olimpijski plamen predan Japancima iza zatvorenih vrata

Na ceremoniji u Ateni bez gledatelja u četvrtak su organizatori Olimpijskih igara u Tokiju preuzeli olimpijski plamen. Ceremonija se održala pred praznim tribinama zbog mjera opreza zbog koronavirusa...

Dan nakon što je MOO na telefonskoj konferenciji odlučio da se zasad ide po planu i originalnom terminu održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, organizatori su u Ateni tradicionalno preuzeli olimpijski plamen koji će tako nastaviti svoje putovanje prema Tokiju.

U ime organizatora je baklju prihvatila bivša plivačica Naoko Imoto koja će ju donijeti u Japan u petak, a put baklje kroz Japan kreće 26. ožujka. Ceremonija je održana na Panatenskom stadionu, mjestu održavanja prvih modernih Olimpijskih igara 1896. godine.

Iako strah od koronavirusa nije dovoljno velik da bi se Igre odgodile ovako rano, ipak je ceremonija održana iza zatvorenih vrata zbog mjera opreza i protokola zaštite od zaraze. Igre bi se trebale održati od 24. srpnja do 9 kolovoza.

"Nema potrebe za ishitrene odluke. Ako bude trebalo pomaknuti termin održavanja Olimpijskih igara, pomaknut ćemo ga. Trenutno se sve mijenja iz sata u sat i sve je moguće. Moramo osigurati ravnopravne uvjete. Po najnovijim informacijama se situacija u Kini poboljšavaj, ali je u Europi jako teško. Ako ste talijanski trkač na duge pruge i ne smijete izlaziti iz kuće, onda vam je jako teško biti spreman za Igre. Vjerujem da će se sportaši okupiti u Tokiju u predviđenom terminu", rekao je Sebastian Coe, predsjednik IAAF-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!