Ostali sportovi

Amerikanci podijeljeni oko Olimpijskih igara, plivači traže odgodu

Jan Šneler • subota, 21.03.2020.
Amerikanci podijeljeni oko Olimpijskih igara, plivači traže odgodu

Nakon odgode Roland Garrosa i Europskog prvenstva, sljedeći veliki događaj kojemu prijeti odgoda su Olimpijske igre, a tu još uvijek nema konsenzusa...

Situacija u svijetu se ne smiruje vezano uz koronavirus i sve je izglednije kako će Olimpijske igre u Tokiju biti odgođene. Bez obzira na tu situaciju, suglasja u međunarodnoj javnosti nema i u SAD-u pojedini sportaši zahtijevaju od Američkog olimpijskog odbora (USOPC) odgodu za 2021. godinu.

"Nema savršenih rješenja i ovo neće biti lako, ali odgoda je rješenje koje pruža sportašima da se uspješno i sigurno pripreme za 2021. godinu. Zahtijevamo od USOPC-a, kao vodeće institucije u olimpijskom pokretu, da iskoristi svoj glas i založi se za sportaše", rekao je u otvorenom pismu Tim Hinchey III, CEO američkog plivačkog tima.

Iako sportaši nedvosmisleno traže odgodu, u olimpijskim odborima nema takvih ideja, barem ne za sada. U USOPC-u ističu kako žele još pričekati s tim rješenjima i dozvoliti još malo prostora organizatorima. Problematično je samo što Olimpijske igre ne traju samo tih par tjedana, već uključuju i dugotrajne pripreme.

"Razumijemo zabrinutost sportaša, ali USOPC želi jasno istaknuti kako sportaši trebaju staviti svoje zdravlje i dobrobit cijele zajednice na prvo mjesto. Istovremeno, želimo dodati kako je trenutno prerano za donositi odluke o otkazivanju, odnosno odgodi Olimpijskih igara", rekle su u zajedničkom istupu Sarah Hirshland, CEO Američkog olimpijskog odbora i članica istog odbora Susanne Lyons.

Što se tiče pak predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha, niti on nema konkretniji odgovor. Čak dapače, kako prenosi New York Times, Bach je slikovito opisao kako vidi trenutnu situaciju.

"Razmatramo različite scenarije. Iako ne znamo koliko dugo će trajati ovaj tunel u kojem se nalazimo, želimo da olimpijska baklja bude to svjetlo na kraju dugog tunela", rekao je Bach.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!