Ostali sportovi

Član MOO-a: 'Olimpijske igre bit će odgođene'

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.03.2020.
Član MOO-a: 'Olimpijske igre bit će odgođene'

Član Međunarodnog olimpijskog odbora Dick Pound je za američke medije kazao kako će Olimpijske igre u Tokiju biti odgođene zbog koronavirusa. Epilog je to brojnih zahtjeva i apela za odgodom...

Nakon mnogo apela nacionalnih saveza, olimpijskih odbora i sportaša, izgleda da je Međunarodni olimpijski odbor promijenio svoju prvotnu odluku da se Olimpijske igre održe po originalnom rasporedu. Potvrdio je to i član MOO-a Dick Pound.

"Na temelju informacija koje MOO ima, donesena je odluka o odgađanju. Odluke i parametri za dalje nisu odlučeni, ali Igre sigurno neće započeti 24. srpnja, to je ono što znam", kratak, ali i jasan bio je Pound.

Veliki je ovo zaokret u odnosu na prošli tjedan u kojem se MOO sastao i na video konferenciji odlučio kako se ide po originalnom planu da Igre započnu 24. srpnja. Tako je japanska olimpijska ministrica Seiko Hashimoto 14. ožujka rekla kako očekuje kompletne Igre koje će početi na vrijeme.

Mnogi su visoki olimpijski dužnosnici potvrdili kako se razmišlja o odgađanju nakon brojnih apela i traženja odgode koji su stigli na adresu MOO-a. Odbor još nije poslao službeno priopćenje, navodno će se Igre održati 2021., ali očito se jedno zna - Igre 24. srpnja neće početi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!