Ostali sportovi

Američki olimpijski i paraolimpijski odbor zatražio odgodu Olimpijskih igara

Branimir Korać • utorak, 24.03.2020.
Američki olimpijski i paraolimpijski odbor zatražio odgodu Olimpijskih igara

Olimpijskih igara u srpnju ove godine neće biti i čeka se samo potvrda vjerojatnog prebacivanja na ljeto 2021. Američki olimpijski i paraolimpijski odbor pridružio se onima koji podržavaju odgodu Igara...

Nakon što su brojni američki savezi izrazili nespremnost za slanje igrača na Olimpijske igre u Tokiju već u srpnju, oglasio se i Američki olimpijski i paraolimpijski odbor koji je ponovio ozbiljnost cijele situacije.

U priopćenju koji potpisuju predsjednica USOPC-a Susanne Lyons i njezina prva suradnica Sarah Hirshland, Amerikanci otvoreno traže pomicanje Igara u prikladnije vrijeme.

"Zahvalni smo 1780 sportaša koji su izrazili svoje mišljenje o cijeloj situaciji vezanoj uz COVID-19 i Olimpijske igre u Tokiju. Uvjereni smo da smo čuli široko razmišljanje i shvatili s kolikim se izazovima naši sportaši sada susreću. Zaključak je da čak i ako bi se sadašnja situacija uspjela potpuno popraviti do ljeta, veliki problemi s treninzima, doping kontrolama i kvalifikacijama ne mogu se samo tako prešutjeti. Jasnije je nego ikada da je put prema odgodi Olimpijskih igara najbolje rješenje i dajemo podršku MOO-u da napravi sve korake kako bi se Igre održale u sigurnim i korektnim uvjetima za sve sportaše."

Odgoda je gotovo siguran ishod, već dolaze vijesti iz Međunarodnog odbora da se radi na tome, a vrlo je vjerojatno kako će se s tim složiti i svi potencijalni sudionici Olimpijskih igara. Ovo nije pravo vrijeme da bi se održale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!