Ostali sportovi

Olimpijsku baklju zamijenit će svjetiljka u vozilu

Matej Kačan • utorak, 24.03.2020.
Olimpijsku baklju zamijenit će svjetiljka u vozilu

Putovanje olimpijske baklje po Japanu će započeti po planu u četvrtak, ali uz mnogo strože mjere opreza. Tako će plamen biti sačuvan i prenošen u svjetiljci u vozilu koje će ići kroz Japan...

Iako se sve više priča o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju koja je više ili manje neizbježna, putovanje olimpijskog plamena po Japanu će započeti u četvrtak po prvotnom planu. No u samoj logistici putovanja se događaju mnoge promjene iz sigurnosnih razloga zbog koronavirusa.

Tako će trkače s olimpijskom bakljom zamijeniti vozilo koje će prenositi svjetiljku u kojoj će biti očuvan olimpijski plamen. Organizatori se nadaju kako će zbog mjera izolacije ulice za vozilo biti prazne, a ljudi gledati plamen sa sigurne udaljenosti.

"Nadam se da će barem trkač moći ući u auto s bakljom na svojoj ruti", kazao je Akio Oguchi koji je s bakljom trebao trčati na području Nagano. MOO je s japanskom vladom započeo pregovore o odgodi Igara nakon što su mnogi sportski autoriteti, savezi i odbori javno tražili da se Igre ne održe ovo ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!