Ostali sportovi

Kirilova: 'Želim da se Hrvatskoj ne dogodi ovo što se dogodilo u Italiji'

Branimir Korać • utorak, 24.03.2020.
Kirilova: 'Želim da se Hrvatskoj ne dogodi ovo što se dogodilo u Italiji'
Foto: Pixsell

Velika Irina Kirilova, bivša igračica Mladosti i hrvatske reprezentacije, jedno vrijeme i izbornica reprezentacije, živi u Italiji, u Novari, ali misli i na Hrvatsku...

Novara nije daleko od Bergama i također je zatvorena te se po njoj ne preporučuje nepotrebno kretanje. Irina Kirilova živi upravo tamo i nalazi se kao i svi u karanteni.

"Bergamo nam je blizu i volim taj grad, tamo sam igrala, kćer mi se tamo rodila. Kod nas u Novari je nešto bolje, ali isto tako je grozno stanje. Nitko ne izlazi van, ali to nije samo ovdje već u cijeloj Italiji. Mislim da se moglo napraviti više i zato govorim cijelo vrijeme svojim prijateljima u Hrvatskoj i Zagrebu, držite se uputa, budite odgovorni i ostanite doma. Ovdje je preko 4000 mrtvih, Hrvatska si to ne smije dopustiti", kaže Kirilova za Sportske novosti.

Kirilova je u izolaciji, niti ne pomišlja na izlaske van stana.

"Svi smo doma, kćer, muž i ja i super se slažemo. Imamo i malo veći stan s dodatnim katom pa kad netko poludi, može se izolirati. Dugo spavamo, kasno liježemo, dosta smo na društvenim mrežama i na telefonu, u kontaktu sam s cijelim svijetom. Radim temeljitije ono što sam radila brzinski i koliko god mogu kod kuće treniram. Namirnica u trgovinama ima koliko hoćeš, tvornice rade, a kažu da je Novara stavljena pod kontrolu što se tiče broja zaraženih. Ono što sam vidjela u Bergamu gdje mrtve odvoze u vojnim kamionima..."

Kirilova je pružila i podršku odgodi Olimpijskih igara u Tokiju te smatra da je to najbolji izbor.

"Igre svakako treba odgoditi jer je premalo vremena do njih i nitko ne trenira. Ne možeš se igrati sa životom jer to nema cijenu. Oko Igara se vrti veliki novac, no ništa nije važnije od života. Ako će biti nas, bit će i Olimpijskih igara, sada su neke stvari ipak važnije."

Hrvatskoj želi da nešto nauči na talijanskom primjeru i ne dopusti takvu tragediju.

"Želim da se Hrvatskoj ne dogodi ovo što se dogodilo u Italiji. Naučite na našem primjeru i bit će vam bolje. Ostanite doma! Ako sam ja izdržala tri tjedna u karanteni i ne znam koliko ću još morati, a ništa mi ne nedostaje, onda možete i vi. Budite pametni."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!