Rukomet

EHF predstavio novi plan odigravanja svih preostalih europskih natjecanja

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.03.2020.
EHF predstavio novi plan odigravanja svih preostalih europskih natjecanja
Foto: Pixsell

U skladu s postojećom situacijom i sve većim brojem zemalja koje se bore s koronavirusom (COVID -19), ali željom da se rukometna sezona ipak nekako privede kraju, Izvršni odbor Europske rukometne federacije napravio je novi okvirni plan klupskih i reprezentativnih natjecanja do kraja ove sezone.

EHF je tako donio odluku da u travnju i u svibnju neće biti nikakvih natjecanja koja su pod njegovom ingerencijom. Finalni turniri Lige prvaka i muškog EHF Kupa prebačeni su za kolovoz, odnosno ženske Lige prvakinja za rujan. Novim kalendarom početak prvih natjecanja predviđen je za 3. lipnja 2020, a završetak 5. srpnja. Riječ je o kvalifikacijama rukometašica i rukometaša kada su reprezentacije u pitanju, odnosno završetak klupskih natjecanja u obje konkurencije.

Budući je popis svih izmjena jako dugačak, s mnogo datuma i oni koji nisu u rukometu teško ga mogu pratiti, izdvojit ćemo samo one najvažnije datume i natjecanja, odnosno one u kojima sudjeluju hrvatske ekipe i reprezentacije.

DELO Liga prvakinja za rukometašice: FINAL 4 u Budimpešti koji se trebao održati 9. i 10. svibnja 2020, sada je prebačen za 5. i 6. rujan 2020. godine – 1/8 finala LP rukometašica igrala bi se od 1. do 7. lipnja, a 1/4 pak od 15. do 21. lipnja

EHF Kup za rukometaše kojemu je domaćin Berlin, koji je bio planiran za 23. i 24. svibnja održat će se 29. i 30. kolovoza – 5. i 6. kolo igraju se od 1. do 7. lipnja

VELUX Liga prvaka FINAL 4 koji se odražava u Koelnu, a bio je planiran za 30. i 31. svibnja 2020. godine, trebao bi se održati 22. i 23. kolovoza – rukometaši bi 1/8 finala LP trebali igrati od 1. do 7. lipnja, a 1/4 finale, od 22. do 28. lipnja

EHF Kup i CHALLENGE Kup rukometašica (a tu su naši predstavnici Podravka koja igra protiv Herning-Ikasta, odnosno Lokomotiva koju očekuju susreta sa Naisom iz Niša) igrali bi turnir u jednom gradu sa četiri ekipe od 15. do 21. lipnja. Domaćini turnira biti će određeni naknadno.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Egiptu za rukometaše u kojima Hrvatska ne sudjeluje, jer je izborila izravni plasman srebrom na EURO 2020. godine igrale bi se od 29. lipnja do 5. srpnja 2020. godine.

Kvalifikacije rukometašica za Europsko prvenstvo 2020. godine koje zajednički pripremaju Danska i Norveška također se igrati turnirskim sustavom. Drugim riječima svi susreti do 3. do 6. kola igrati će se u jednom gradu od srijede do nedjelje u terminu od 1. do 7. lipnja. Hrvatskoj su preostala dva susreta s Francusko , te po jedan Islandom i Turskom. Domaćin turnira bit će određen naknadno nakon dogovora s nacionalnim federacijama.

EHF M 20 Europsko juniorsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Austrija i Italija, odnosno gradovi Innsbruck i Brixen, a koje je bilo planirano od 2. do 12. srpnja 2020. godine, trebalo bi se održati od 13. do 23. kolovoza 2020. godine. Hrvatska je u skupini sa Slovenijom, Španjolskom i Italijom.

EHF M 18 Europsko kadetsko prvenstvo kojemu je domaćin Celje, ostaje u planiranom datumu od 13. do 23. kolovoza. Tu je Hrvatska u skupini s Francuskom, Portugalom i Austrijom

Svi ovi termini trebali bi se još uskladiti sa Svjetskom rukometnom federacijom (IHF). EHF će dakako pozorno pratiti razvoj situacije u svim zemljama, vezano uz korona virus (COVID -19) i eventualno prilagoditi kalendar njihovoj situaciji. Ili u prijevodu EHF zadržava pravo izmjene kalendara.

AUTOR: HRS

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!