Sportnet

Predsjednik talijanskog nogometnog saveza se nada nastavku Serie A u srpnju

Matej Kačan • četvrtak, 26.03.2020.
Predsjednik talijanskog nogometnog saveza se nada nastavku Serie A u srpnju

Italija je koronavirusom najpogođenija zemlja te je gotovo u potpunosti paralizirana, ali predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza zadržava nadu da bi se Serie A mogla nastaviti u srpnju ili kolovozu...

Čelni ljudi u talijanskom sportu ne gube nadu u normalan završetak sezone usprkos činjenici da je gotovo kompletna Italija u karanteni i paralizirana zbog pandemije koronavirusa koja je u Europi najviše pogodila upravo tu zemlju.

Tako je predsjednik Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gavina izjavio kako se nada da će se natjecanje u Serie A nastaviti u srpnju ili kolovozu. Podsjećamo, talijanski nogomet je prvo veće sportsko natjecanje u svijetu koje je patilo zbog koronavirusa pa su neke utakmice odgađane ili igrane pred praznim tribinama dok je ostatak sporta u svijetu tekao normalno.

"Dok god mogu, neću gubiti nadu u nastavak natjecanja. Napravit ću sve da to omogućim, ja ne odustajem lako. Svjestan sam činjenice da je prerano za razmišljanje o datumu, ali moramo razmišljati pozitivno. Pokušat ćemo sve da nastavimo igrati, čak ćemo pitati Uefu i Fifu za dopuštenje da se igra nakon 30. lipnja da bi igrali u srpnju i kolovozu", rekao je Gavina na talijanskom radiju.

Vlasnici talijanskih klubova već duže imaju sastanke i raspravljaju o mogućim scenarijima završetka sezone, a normalno je da svatko želi isposlovati rješenje koje će pasati njegovom klubu. No Gavina poziva na suradnju i opće dobro.

"Trenutno nema mjesta sebičnim interesima. Molim za zdrav razum jer je na kraju Savez taj koji će odlučiti. U četvrtak imamo novi sastanak s vladom na kojem ćemo raditi na nizu prijedloga i amandmana koji su relevantni za nas. Ne želimo tražiti novac, ali proglašavamo stanje krize. Od vlade tražimo niz mjera koje bi modernizirale našu igru. Sastat ćemo se u četvrtak pa opet sljedeći tjedan kako bi uspostavili stalan raspored rada."

Usprkos svemu, prioritet je završetak sezone. Osim onog jasnog financijskog, jak argument je i onaj sportski o regularnosti natjecanja.

"Otkazivanje sezone ću smatrati svojim porazom i rješenjem koje ruši vrijednost natjecanja. To bi vodilo u neugodan scenarij. Tvrdoglavo odbijam svaku mogućnost koja bi vodila ka tom epilogu. Dokle god mogu ću odbijati takve hipoteze", završio je Gavina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!