Nogomet

Potpredsjednik Uefe: 'Nemoguće je odrediti nove datume'

Matej Kačan • četvrtak, 26.03.2020.
Potpredsjednik Uefe: 'Nemoguće je odrediti nove datume'

Potpredsjednik Uefe Michele Uva je otkrio kako ne zna kada će se nastaviti europska natjecanja. također, prednost imaju nacionalne lige, a financijski fair-play neće se zamrznuti...

U jeku pandemije koronavirusa i zamrzavanja svih natjecanja je svaka prognoza nezahvalna, a neizvjesnost drži sve. Toga se drži i potpredsjednik Uefe Michele Uva koji medijima nije mogao reći kada će se europska natjecanja nastaviti, ali je otkrio neke zanimljive stavove.

"Onaj tko trenutno daje indicije o datumima to radi ili emocionalno ili iz osobne koristi. Nije moguće dati odgovor na to pitanje. Onaj tko ima te odgovore nije prihvatio ovu realnost oko nas. Moram se suprotstaviti onima koji tvrde da smo kasno reagirali. Mi smo još 17. ožujka tražili jednoglasnost koju smo i imali zbog prije obavljenog posla. Da bi bio efikasan moraš djelovati u harmoniji i skladu. Predsjednikovi snaga i liderstvo su bili evidentni."

"Vlade, savezi i ministarstva sportova u zemljama će odlučiti hoće li se igrati iza zatvorenih vrata, ali se moramo potruditi da bi napunili stadione. Dali smo prioritet nacionalnim prvenstvima da se dovrše, naravno uz integraciju europskih kupova koji se također trebaju odigrati."

Velika je odgovornost, dakle, na nacionalnim savezima i vladama, ali ono što je pod ingerencijom Uefe neće se dirati. To se odnosi i na financijski fair-play oko kojeg se godinama vode rasprave, a nedavno su se pojavili upiti da se zamrzne zbog krize koja predstoji nogometu.

"To se ukinuti neće, pa čak i ako moramo napraviti neke prilagodbe zbog ovog tsunamija koji je zahvatio svijet pa i nogomet", čvrst je stav Uefe oko financijskih kontrola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!