Nogomet

Žilina bankrotirala, svi igrači mogu potražiti novu sredinu

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.03.2020.
Žilina bankrotirala, svi igrači mogu potražiti novu sredinu
Foto: Duje Bonačić

Jedan od najboljih slovačkih klubova nije se uspio izboriti s krizom koja je naširoko zahvatila kompletno čovječanstvo...

Ako se nešto dramatično ne promijeni do 1. travnja, a realno, nema se što promijeniti, Žilina će od tog datuma biti u bankrotu, a od 30. travnja i bez igrača s obzirom da im tada prestaju vrijediti ugovori.

Žilina je potvrdila bankrot na svojoj službenoj stranici, a nada u bolje sutra pokušat će se pokrenuti kroz omladinski pogon jednom kada se stvore uvjeti za normalan rad.

Klub koji je sedam puta osvajao naslov prvaka Slovačke izravna je žrtva globalne krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa, ali problemi nisu od jučer, Žilina je već duže vrijeme hodala po rubu, a s obzirom da trenutno ne može naplatiti posljednji veliki transfer, a obaveze dolaze na naplatu, preostalo je samo proglasiti bankrot.

Pokušalo se nešto napraviti kroz pregovore s igračima o drastičnom smanjenju ugovora ili čak njihovim zamrzavanjem, ali nije bilo dogovora i klubu je sada prioritet dovršiti pregovore sa zaposlenicima oko njihovih obaveza.

Žilinu jako dobro poznaju i hrvatski klubovi, Hajduk je od nje ispao 2009. godine u trećem pretkolu Europske lige dok ju je Rijeka izbacila u istom pretkolu 2014. godine.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!