Automoto

Član Red Bulla sugerirao vozačima da se zaraze koronavirusom

Matej Kačan • ponedjeljak, 30.03.2020.
Član Red Bulla sugerirao vozačima da se zaraze koronavirusom

Bizarni navodi stižu iz Velike Britanije gdje je član Formula 1 momčadi Red Bulla Helmut Marko tražio od vozača da dođu skupa u kamp kako bi se zarazili koronavirusom...

Mnoge momčadi u mnogim sportovima se trude pronaći načine kako se boriti s koronavirusom i normalno nastaviti treninge i natjecanja, ali potpuno bizarno i nesvakidašnje rješenje stiže iz Formule 1 i njezine Red Bull momčadi.

Naime, tamošnji je član menadžmenta Helmut Marko sugerirao vozačima u Formuli 1 i mladoj momčadi da se zaraze koronavirusom kako bi stekli imunitet i bili otporni jednom kad krene sezona i treninzi.

"To su sve mladi momci dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni kad krene akcija. No, recimo samo da ideja nije dobro primljena. I ja sam u veljači imao nešto za što sam mislio da je tepka prehlada, a simptomi odgovaraju koroni. Bilo je to nešto što do sad nisam imao u tolikom intenzitetu", kazao je Marko koji sumnja da je prebolio virus, a da nije ni znao.

Naravno, njegova je ideja odbijena nakon što je protiv toga glasao ostatak njegovog tima u menadžmentu. Nedavno je objavljeno kako su u Formuli 1 otkazane još tri utrke pa oktanski cirkus nećemo gledati do srpnja, a u međuvremenu se sedam momčadi uključilo u proizvodnju respiratora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!