Košarka

WNBA odgađa sezonu, draft će se odraditi virtualno

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
WNBA odgađa sezonu, draft će se odraditi virtualno
Foto: Nikola Movrić

Ženska profesionalna američka liga (WNBA) odgodila jevsvoj početak sezone koji se trebao dogoditi u svibnju, a draft će biti odrađen na virtualni način...

Američka profesionalna ženska liga (WNBA) je na svoj način odlučila doskočiti valu otkazivanja i odgoda sportskih natjecanja zbog koronavirusa. Ta se liga igra ljeti pa su trening kampovi odgođeni, a draft će se održati virtualno.

Ženska košarkaška sezona u SAD se inače igra ljeti, a ove je godine trebala početi 15. svibnja i trajati do 20. rujna. To se neće dogoditi pa je početak odgođen, a novih datuma još nema.

"Liga i dalje nastavlja koristiti ovo vrijeme za planiranje scenarija novih datuma početka i nove, inovativne formate. Naše načelo je i dalje zdravlje i sigurnost svih uključenih", kazala je povjerenica Cathy Engelbert.

Prije sezone se održava i draft na kojem igračice sa sveučilišta dobivaju svoje prve profesionalne klubove, a on je zakazan za 17. travnja. Kako nema plana i prognoza za mogućnost tako masovnog događaja, draft će se održati virtualnim putem na dogovoreni datum.

"Virtualni draft omogućuje ostvarivanje snova igračicama koje su naporno radile. Klubovi dobivaju mogućnost da grade svoje rostere dok čekaju dan kada ćemo moći krenuti sa sezonom", zaključila je Engelbert.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!