Ostali sportovi

Srbić: 'Ako budemo mogli normalno trenirati, onda možemo ići i na vježbu 6.7'

Branimir Korać • nedjelja, 05.04.2020.
Srbić: 'Ako budemo mogli normalno trenirati, onda možemo ići i na vježbu 6.7'

Tin Srbić trebao je ove godine u Tokiju boriti se za odličje na preči, ali to će napraviti godinu dana kasnije. S obzirom na situaciju kakvu ke imao i s ozljedama, za njega to nije loša vijest...

Jedan od onih kojem bi odgoda Igara mogla koristiti je Tin Srbić. Sada će imati više vremena za pripreme što je bitnos obzirom na probleme kakve je imao.

"Dosta mi je lakše nakon odgode Igara, posebno zbog ozljeda koje sam imao. Prvo je tu bila ruptura tetive na lijevoj ruci, a zatim još nekoliko manjih ozljeda. Kada sve ovo prođe, moći ću puno mirnije nastaviti s pripremama. Mogao sam forsirati i uhvatiti neku formu, ali ne bi to bilo onih 100 posto na kojih mogu biti. Situacija je takva kakva je, ali ja se ne bunim", kaže Srbić za Sportske novosti.

Srbić je kao i veći dio sportaša u sličnom problemu i priznaje da bi se mogao stvoriti veliki problem ako ne bude duže vrijeme imao treninga na svojoj spravi.

"Sve ovisi koliko će dugo ovo trajati. Međutim ako potraje još duže vrijeme, potencijalno bi se javio veliki problem. U tom slučaju trebao bih puno vremena za hvatanje nekakve forme, a u takvoj situaciji česte su i ozljede. Sva sreća da sada imamo puno vremena i možemo bez velike žurbe sve odraditi. Vjerujem da će sve na kraju biti u redu."

Srbić ostavlja mogućnost pojačavanja vježbe i podizanja njezine težine.

"Razmišljao sam o tome i razgovarao s trenerom, no sve će ovisiti kako će proći ovo ljeto. Ako budemo mogli normalno trenirati, onda možemo ići i na vježbu 6.7, no to sve ovisi o situaciji, još ne možemo znati. I bez toga imam dobru i kvalitetnu vježbu, a s povećanjem imali bi jednu od najjačih. S njom bih se borio za vrh čak i kada bi svi ostali odradili svoju najbolju vježbu. Razmišljali smo o tome i idemo prema tome."

Početna ocjena aktualne Srbićeve vježbe je 6.5 i s njom je trebao ići u Tokio.

"S tom vježbom smo trebali u Tokio, početna ocjena je 6.5, a dosta toga ovisit će i o Međunarodnoj gimnastičkoj federaciji koja mijenja pravilnike. Još ne znamo hoće li to biti prije ili nakon Igara. Ako promijene ranije, definitivno ćemo morati mijenjati vježbu."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!