Nogomet

UEFA demantirala navode Čeferina, nema roka za kraj europskih kupova

Matej Kačan • nedjelja, 05.04.2020.
UEFA demantirala navode Čeferina, nema roka za kraj europskih kupova
Foto: UEFA

Nakon što su u subotu mnogi mediji prenijeli vijest kako je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin kazao kako nogometna sezona mora završiti do trećeg kolovoza, UEFA je to demantirala...

Nogometna sezona je u Europi i svijetu u vrlo neizvjesnoj poziciji te se ne zna ništa, a različita mišljenja, prognoze i navodi stižu sa svih strana. Na takav nered nije imuna ni službena UEFA koja je u subotu morala demantirati medijske navode o izjavama Aleksandra Čeferina.

Naime, u subotu se Europom prenijela vijest da je Čeferin njemačkoj ZDF televiziji kazao kako europska natjecanja moraju završiti do 3. kolovoza. Krovna europska nogometna organizacija je u subotu takve navode pobila. priopćenjem.

"Preneseno je da je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin kazao ZDF-u u Njemačkoj kako se Uefina Liga prvaka mora završiti do 3. kolovoza. To nije istina, predsjednik je bio vrlo jasan kako se točni datumi za kraj sezone ne postavljaju.

UEFA trenutno analizira sve moguće opcije za završetak domaćih i europskih natjecanja zajedno s ECA-om (Europsko udruženje klubova) te europskim ligama u zajedničkoj radnoj skupini koja je organizirana 17. ožujka.

Prvi prioritet svih članova radne skupine je očuvanje javnog zdravlja. Nakon toga, drugi prioritet je pronaći kalendarska rješenja kako bi se završila sva natjecanja. Trenutno se razmatraju opcije igranja u srpnju i kolovozu ako bude potrebno, a to ovisi o datumima ponovnog početka nogometa i dozvolama državnih autoriteta", stoji u Uefinom demantiju.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!