Ostali sportovi

Miočić na Instagramu: 'Radim kao vatrogasac u Ohiu, Furyjev prijedlog nema smisla'

Matej Kačan • nedjelja, 05.04.2020.
Miočić na Instagramu: 'Radim kao vatrogasac u Ohiu, Furyjev prijedlog nema smisla'
Foto: Pixsell

MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić je u intervjuu na Instagramu otkrio kako provodi dane u doba koronavirusa, ali i tijek oporavka od ozljede zarađene u osvajanju UFC naslova...

Prvak UFC-a u teškoj kategoriji te ponajbolji MMA teškaš u povijesti, žitelj Clevelanda hrvatskih korijena Stipe Miočić je na svom Instagramu odradio intervju s poznatim američkim novinarom, a otkrio je kako još ne planira povratak u kavez. Trenutno Miočić vodi mnogo važniju borbu kao povremeni vatrogasac u svom Ohiu.

"Trenutno je moja borba ona protiv koronavirusa. Ne brinem se zbog čestih pitanja o povratku u UFC. Trenutno mi je na pameti ono što se dešava u svijetu. jednom kad se ovo završi i vratimo se u normalan život, onda ću se brinuti o tome. Situacija postaje ozbiljna, vlasti žele da budemo spremni ako stvari postanu loše", kazao je prvak u teškoj kategoriji.

U meču protiv Daniela Cormiera je Stipe zaradio pojas prvaka, ali je uz to dobio i neugodnu uspomenu. Naime, dobio je prst u oko od čega se još nije potpuno oporavio ni nakon operacije.

"Te točke u oku su čudne, kao neka muha koja prolijeće ispred očiju. Idem polako i uzimam si vrijeme da vidim kako sve to skupa ide. Moram vidjeti kakvo će to oko biti. Doktor je rekao da izgledam dobro, ali da ne budem glup te da ne žurim s povratkom."

Nakon povratka bi ga trebao očekivati treći meč protiv Cormiera koji je poželio i forsira šef UFC-a Dana White, a Cormier je kazao kako će se nakon dovršetka trilogije umiroviti. Za Miočića se ne zna, ali je putem prepucavanja u medijima dobio nesvakidašnju ponudu od boksača Tysona Furyja.

"Kralj Cigana" je govorio kako će se s Miočićem boriti u boksačkom meču sličnom McGregor-Mayweather nakon što "riješi Wildera". Wilder je pao, ali Miočića takve ekshibicije ne interesiraju previše. Doduše, Wilder je aktivirao opciju iz ugovora po kojoj ima revanš pa će Fury još neko vrijeme biti zaokupljen profesionalnim boksom.

Fury je htio napraviti nekakav kompromis pa da se on i Miočić bore u kavezu s MMA rukavicama, ali po boksačkim pravilima, ali takva solucija UFC prvaka ne zanima.

"To nema apsolutno nikakvog smisla. Sto posto bih pristao na borbu u ringu po boksačkim pravilima, a čak bih nosio i opremu tešku 18 kilograma prema ringu", kazao je Miočić aludirajući na Wilderove izgovore nakon poraza od Furyja.

#ostanitedoma

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!