Nogomet

Slovenski premijer napao Čeferina: 'Odigravanje utakmice u Milanu bio je kriminalan i pohlepan potez'

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.04.2020.
Slovenski premijer napao Čeferina: 'Odigravanje utakmice u Milanu bio je kriminalan i pohlepan potez'
Foto: Pixsell

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin zatražio je malo optimističniji pristup cijeloj krizi s koronavirusom što je naišlo na žestoku reakciju slovenskog premijera Janeza Janše...

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin zatražio je od slovenskih vlasti nešto optimističniji pristup cijeloj situaciji. Janez Janša nije bio najsretniji Čeferinovim tvrdnjama.

Janša se referirao na utakmicu između Atalante i Valencije koja je izravno utjecala na širenje same zaraze i odigrala je veliku ulogu u širenju infekcije po ostatku Europe.

"To je bio neodgovoran, pohlepan i kriminalan potez. Opasnost se brzo proširila i nije zaobišla niti Sloveniju. Bila je to prava biološka bomba nakon koje ništa više nije bilo isto. Zbog pohlepe za novcem, niti nakon proglašavanja pandemijeneke utakmice nisu bile otkazane", rekao je Janša.

Na toj utakmici u Milanu između Atalante i Valencije bilo je oko 40 tisuća navijača samo iz Bergama u kojem je situacija izrazito teška. Zaraženi su i navijači iz drugih država, a i prvi hrvatski slučaj bio je upravo na toj utakmici.

#ostanitedoma

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!