Nogomet

Celtic potvrdio dogovor s igračima i trenerima o značajnom rezanju plaće

Mihaela Bradovski • petak, 10.04.2020.
Celtic potvrdio dogovor s igračima i trenerima o značajnom rezanju plaće

Celtic je među mnogim klubovima koji su postigli dogovor s igračima, trenerima i višim zaposlenicima o smanjenju plaće. Nije potvrđeno u kojoj visini već iz kluba tvrde kako je riječ o "značajnom rezu"...

Celticova prva momčad, menadžer Neil Lennon, njegovi pomoćnici i čelnici kluba pristali su na značajno smanjenje plaće. Dogovor je postignut u svrhu mjera štednje, a trajat će u razdoblju od travnja do lipnja.

Iz kluba se nadaju kako će ove mjere pomoći stabilnosti kluba za vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa. Izvršni direktor Celtica Peter Lawwell zahvalio se svima što su izrazili želju za sudjelovanjem.

Celtic je trenutno vodeća momčad škotskog prvenstva s 13 bodova prednosti i na najboljem je putu da osvoji devetu uzastopnu titulu. U zadnjih šest mjeseci prošle godine ubilježio je profit u visini od 24 milijuna funti te je u plusu oko 33 milijuna funti. Lawwell je istaknuo kako je Celticova financijska situacija dobra, ali niti on nije imun na ovu tešku situaciju.

"Htio bih se zahvaliti Neilu i igračima na želji da odigraju svoju ulogu u ovim rezovima. Zahvalan sam i svojim suradnicima na potpori koju pružaju u ovim vrlo teškim uvjetima", kaže Lawwell.

Lennon je dodao kako solidarnost i zajedništvo unutar kluba sigurno puno pomažu u ovim kriznim trenucima te se nada povratku na travnjak u zakazano vrijeme 10. lipnja.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!