Nogomet

Otkazan elitni pripremni turnir, Barcelona i Real će pretrpjeti velike gubitke

Matej Kačan • subota, 11.04.2020.
Otkazan elitni pripremni turnir, Barcelona i Real će pretrpjeti velike gubitke

Poznati pripremni nogometni turnir International Champions Cup (ICC) koji svakog ljeta u SAD-u na pripremama okuplja najbolje svjetske klubove otkazan je zbog pandemije koronavirusa...

Približavamo se polovici travnja, a pandemija koronavirusa ne jenjava. To znači da se počinju i nastavljaju otkazivati sportska događanja koja bi se trebala održati u ljetnim mjesecima pa je tako otkazan i "International Champions Cup", pripremni turnir koji okuplja najveće nogometne klubove.

ICC je krenuo 2013., a od tada u SAD-u velikim nagradnim fondom i marketinškom snagom privlače gotovo sve najjače i najpoznatije europske nogometne klubove koji odmjeravaju snage jedni s drugima. ICC se ove godine trebao održati u SAD-u i Aziji, ali od toga neće biti ništa.

"ICC nije održiv ovog ljeta zbog mogućnosti nastavljanja liga i Uefinih natjecanja u kolovozu, ali i same neizvjesnosti oko kalendara kao i ukidanja same socijalne distance", naveo je direktor kompanije koja organizira turnir.

Najviše će ovom odlukom izgubiti Barcelona i Real Madrid. Oni su trebali igrati El Clasico kao centralni dio tunira i to na otvaranju novog stadiona u Las Vegasu na kojem će nastupati NFL ekipa Oakland Raidersa. Inače je tarifa za nastup najjačih klubova tri milijuna eura po susretu, ali se za ovaj susret pregovaralo o trostruko većoj cijeni.

Tako bi Real Madrid, koji je prošle godine nastupio u četiri susreta i zaradio 12 milijuna eura, samo od te jedne utakmice između sebe i svog velikog rivala podijelio čak 18 milijuna eura, a svaki bi klub zaradio još po devet je bi odigrali još tri susreta uz El Clasico. Ova dva kluba već su igrala međusobno na ICC-u, i to u Miamiju 2017. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!