Košarka

Adam Silver: 'Previše je neizvjesnosti za odluku o povratku NBA'

Matej Kačan • subota, 18.04.2020.
Adam Silver: 'Previše je neizvjesnosti za odluku o povratku NBA'

NBA povjerenik Adam Silver kazao je kako je i dalje posvećen cilju da se NBA liga nastavi, ali i dalje ne postoji kalendar povratka niti rok u kojem se tekuća sezona mora dovršiti...

U petak je NBA odbor održao video konferenciju povodom pandemije koronavirusa i pauze u sportu, a traži se rješenje koji bi se na što bezbolniji način pokrenula sezona. NBA je bila prva američka liga koja je još početkom ožujka prekinula natjecanje, ali predsjednik SAD-a Donald Trump želi da se američka ekonomija što prije pokrene.

No NBA još neće krenuti u to, a kad će se prvi koraci dogoditi se još ne zna. Tako govori i povjerenik Adam Silver koji kaže da je previše neizvjesnosti i nesigurnosti za bilo kakvu odluku.

"S obzirom na izvještaje koje smo dobili od raznih vanjskih suradnika i autoriteta javnog zdravstva nismo u poziciji donositi ikakve odluke niti je jasno kada ćemo moći. Prvo se treba pobrinuti za zdravstvene radnike na prvoj crti prije nego što počnemo pričati o NBA i sportu. Mnogo je podataka i sve se to treba sintetizirati kako bi pomoglo u donošenju odluka. To je dio neizvjesnosti, trenutno nismo ni u točki da možemo reći ako ispunimo točku A, B i C imamo siguran put dalje", kazao je Silver.

"Mislim da trenutno i dalje postoji previše neizvjesnosti da bismo mogli reći u kako ćemo točno ići naprijed. Moram dodati da je zdravlje i sigurnost igrača i svih uključenih i dalje najviše podcrtano. S tim kao osnovom počinjemo i idemo dalje."

Što se logistike i načina odigravanja sezone tiče, sve je na stolu i ništa nije isključeno. Razne mogućnosti su se spominjale, od završetka regularne sezone i igranja samo doigravanja do zatvaranja lige u jedan balon na jednoj lokaciji. Moguća je čak i odgoda početka sljedeće sezone.

"Trenutno gledamo na sve te mogućnosti. Što se tiče solucija s balonom, mnogo ih je predloženo, ali smo dosad samo slušali. Nismo zaozbiljno krenuli u takve aranžmane jer ne mogu precizno odgovoriti što nam sve za nešto takvo treba, a da zadržimo sigurnost i zdravlje. Znam da je frustrirajuće jer je tako za mene i sve uključene i ne mogu odgovoriti na pitanja. I dalje je velika neizvjesnost oko virusa, puno se toga brzo mijenja i možda će situacija biti potpuno drugačija za nekoliko tjedana. No zato sam i kazao da mislim kako nećemo biti u poziciji da išta odlučujemo u travnju. Moram razjasniti da to nije značilo kako ćemo prvog svibnja imati rješenje", iskren je povjerenik.

Za kraj je Silver otkrio kako je na COVID-19 pozitivno mnogo više igrača od onih sedam koji su inicijalno objavljeni, ali da su svi pod brigom te da njihove podatke neće otkrivati javnosti zbog sigurnosnih razloga i zaštite privatnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!