Ostali sportovi

Bivši prvak Tour de Francea odradio nadljudski izazov pa donirao 300 tisuća funti

Matej Kačan • subota, 18.04.2020.
Bivši prvak Tour de Francea odradio nadljudski izazov pa donirao 300 tisuća funti

Velški biciklistički as i osvajač Tour de Francea 2018. Geraint Thomas uspio je skupiti čak 300 tisuća funti koje će donirati britanskom zdravstvu za borbu protiv koronavirusa...

Velike pohvale i pljesak britanske javnosti i medija je pobrao Geraint Thomas. Velški je biciklist skupio 300 tisuća funti koje će dati britanskom javnom zdravstvu (NHS), a to je uspio tako što je ispunio jako zahtjevan izazov.

Naime, Thomas je zacrtao da će u svom domu u Cardiffu tri dana u nizu voziti sobni bicikl 12 sati iz solidarnosti zato što medicinsko osoblje u Velikoj Britaniji radi smjene i po pola dana na prvoj crti obrane nacije od koronavirusa. On je to i uspio te je vozio od 7:30 ujutro do 19:30, a nakon završetka je priznao kako mu je to bilo najteže iskustvo u karijeri.

"Posljednja dva sata ove avanture od 36 sati su mi bila svakako najteža u karijeri, jedva sam ostao sjediti na biciklu. U normalnim uvjetima, 36 sati je tjedan dana na biciklu i to je jako jak trening. Najduži cestovni trening mi je trajao 8 sati i 20 minuta i to u skupini te s pauzama za kavu."

"Na sobnom biciklu mi je najduži period dosad bio tri sata. Kad ste na treningu vani ste okruženi prirodom, a tu sam bio u garaži. Jeo sam rižu, piletinu, slaninu, kolače i mnogo kave posljednjih dana, a sad slijedi odmor od tjedan dana da dođem sebi", kazao je Thomas nakon hvalevrijedne geste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.04.2020. u 13:19
    uvijek sam znao da je Geraint Thomas poseban covjek
    narada108