Nogomet

Originalna ideja u Danskoj: 'Drive-in' tribine za navijače

Matej Kačan • nedjelja, 19.04.2020.
Originalna ideja u Danskoj: 'Drive-in' tribine za navijače

Danski nogometni klub Midtjylland je došao na originalnu ideju postavljanja videozidova i "drive-in" tribina za navijače jednom kad se dansko prvenstvo nastavi...

Već je svima posve jasno da će nakon prolaska najveće krize i pandemije koronavirusa nogomet biti nastavljen, ali će se u početku zasigurno igrati pred praznim tribinama. Tako će navijači morati posegnuti za TV prijamnicima, ali su u Danskoj došli do jedne originalne ideje za svoje navijače.

Prvoplasirani klub danske Superlige FC Midtjylland je u svom odjelu za marketing došao do rješenja koje bi pomirilo socijalnu distancu, ali i osjećaj pripadnosti i odlaska na utakmicu. Tako će na parkingu oko svog stadiona postaviti videozidove preko kojih bi utakmice tog kluba moglo pratiti maksimalno 10 tisuća ljudi u dvije tisuće parkiranih automobila.

Tako bi se već pomalo izumrli koncept "drive-in" kina primijenio na gledanje nogometa, a ideja se već razrađuje s lokalnim autoritetima. Također, svaki parkirani automobil bi zvuk utakmice imao na posebnoj radio frekvenciji, dok bi slika išla preko velikih panela.

"U budućnosti će se utakmice nažalost igrati bez gledatelja, ali mi ćemo svejedno navijačima pokušati pružiti najbolje moguće iskustvo. Drive-in gledanjem nogometa ćemo dati nešto našoj regiji i vjernim navijačima", kazao je šef marketinga u FC Midtjyllandu Prebben Rokkjaer.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!