Nogomet

Bjelica: 'Nije logično da sam otišao iz Dinama, vrijeme će pokazati tko je u pravu'

Matej Kačan • petak, 24.04.2020.
Bjelica: 'Nije logično da sam otišao iz Dinama, vrijeme će pokazati tko je u pravu'
Foto: Pixsell

Bivši trener Dinama Nenad Bjelica je u razgovoru za španjolske medije otkrio planove za svoju karijeru, a komentirao je i Danija Olma te Modrića i Rakitića...

Nakon iznenadnog razlaza s Dinamom je Nenad Bjelica otvorio dušu u razgovoru sa španjolskim AS-om za koji je prokomentirao svoju karijeru, planove te ostale igrače i osobe koje vežu hrvatski i španjolski nogomet. Razgovor je, logično, počeo s razlozima odlaska iz Dinama nakon velikih uspjeha.

"Postigli smo dogovor o raskidanju ugovora. Klub je bez konzultacije s igračima postavio ultimatum o smanjenju plaća, a mi nismo prihvatili da to bude toliko mnogo. Nije logično da više nisam trener Dinama, pogotovo zato što smo postigli stvari koje se tamo nisu dogodile 50 godina. No vidio sam i gore stvari u nogometu. Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, ali ja sam dao svoje najbolje te sam pokušao poboljšati momčad i igrače individualno. Odigrali smo dvije povijesne sezone", kazao je Bjelica.

Nakon što je imao sjajne uspjehe u Austriji te povijesne sezone u Dinamu, Bjelica je sigurno dospio na radar mnogih europskih klubova. Ponuda sigurno neće nedostajati nakon razlaza s Dinamom, ali Bjelica puca samo na najviše.

"Moja je namjera trenirati ekipu u nekoj od najvažnijih liga svijeta. Nakon 13 godina i 470 utakmica koje sam trenirao, mislim da je došlo vrijeme za to. Pričam njemački, talijanski, španjolski, poljski i engleski uz hrvatski jezik i to za mene otvara mnoga vrata. Kad sam trenirao Dinamo, stizale su ponude iz Emirata i Kine, no mene novac ne pokreće. Želim dokazati svoju kvalitetu u ligi najviše razine poput Italije, Njemačke ili Španjolske."

Nova zvijezda španjolskog nogometa je Dani Olmo koji je baš pod Bjelicom izrastao u ponajvećeg europskog talenta i mladog igrača za kojeg su se svi otimali. Spominjao se povratak u Barcelonu, ali je Olmo odabrao drugi putte je otišao u Leipzig.

"Dani Olmo je vjerojatno najbolji igrač kojeg sam trenirao, u dvije godine se razvio drastično. On je divan dečko i sjajna osoba. Dani je rođeni pobjednik. Iskreno, nisam mislio da će otići u Njemačku. Mislim da bi mu talent više došao do izražaja u Italiji ili Španjolskoj, ali će se sigurno istaknuti i u Bundesligi. Pronaći češ svoj put gdje god da jesi ako znaš što želiš u životu i boriš se da to postigneš."

Bjelica je jedan od kandidata za preuzimanje klupe reprezentacije Hrvatske nakon što Zlatko Dalić ode, a dao je svoj sud o dvije najveće zvijezde reprezentacije koji u već kasnim fazama karijere igraju u dva najveća španjolska kluba.

"Modrić je prije nekoliko mjeseci osvojio Zlatnu loptu i nastavio je igrati na dobroj razini, ne bi trebao napustiti Madrid. Rakitić je mlađi, ali bih i za njega kazao isto. Možda ne toliko ove sezone, ali je uvijek bio vrlo važan igrač u Barceloni. Zaslužio je bolji tretman, ali ponekad dođe trener koji ne računa na tebe i moraš prihvatiti to i naći mjesto gdje češ igrati više."

U Španjolskoj je nadaleko poznat još jedan potomak Osijeka, legendarni Davor Šuker koji je sve oduševljavao u dresu Seville i Real Madrida pa je logično da je Bjelica morao prokomentirati svog sugrađanina.

"U Osijeku se nismo susreli, ali smo igrali jedan protiv drugog u Španjolskoj te zajedno u jednoj utakmici reprezentacije. Davor je predsjednik HNS-a i imamo dobar odnos", završio je Bjelica.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!