Košarka

NBA odgađa početak treninga na 8. svibnja

Matej Kačan • utorak, 28.04.2020.
NBA odgađa početak treninga na 8. svibnja

NBA je prije nekoliko dana dala dozvolu ekipama da 1. svibnja otvore svoje trening centre za individualni rad igrača, ali su neke ekipe samoinicijativno odbile pa je datum pomaknut za tjedan dana...

Nije dugo trebalo NBA ligi da modificira svoju odluku o otvaranju trening centara u gradovima koji su pod blažim mjerama opreza i zaštite od koronavirusa. Prvotna je odluka bila otvaranje centara za individualni rad prvog svibnja, ali su to odbili učiniti Atlanta Hawksi i Dallas Mavericksi pa je datum pomaknut na 8. svibnja.

Treninzi će se odvijati prema posebnim uvjetima socijalne distance pa će biti dozvoljeno prisustvo tek jednog člana stručnog stožera na jednom treningu. Također, svaka će ekipa zaposliti jednog višeg dužnosnika na mjesto "Upravitelja higijene u centru". Liga je navodno u dopisu svim ekipama kazala kako u trenutnoj situaciji društva i javnog zdravlja nije prikladno ni opravdano konstantno testirati sve igrače i osoblje, no takvi bi se protokoli mogli promijeniti.

Igrači će moći trenirati samo u takvim specijaliziranim trening centrima ekipa i u niti jednoj drugoj dvorani ili teretani kako bi se smanjio doticaj s vanjskim svijetom i mogućnost zaraze. Ovo je korak prema ponovnom pokretanju NBA lige, ali mali jer još nisu dozvoljeni grupni treninzi ni igra s kontaktom.

Navodi govore kako bi se uopće dopuštenje za pune treninge moglo dogoditi tek na ljeto što bi doigravanje pomaknulo na jesen. Tako bi NBA mogla doći u veliku dilemu - odgoditi početak sezone 2020/21 ili jednostavno poništiti 2019/20 sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!