Nogomet

Argentinci otkazali ostatak nogometne sezone

Matej Kačan • utorak, 28.04.2020.
Argentinci otkazali ostatak nogometne sezone
Foto: Zvonimir Miletić

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza u ponedjeljak je tekuću nogometnu sezonu proglasio gotovom zbog problema oko koronavirusa, a neće biti ispadanja iz prve dvije lige...

Ostatak nogometne sezone je otkazan i u Argentini, objavio je tako predsjednik AFA-e Claudio Tapia. Argentinci su imali sreću da ne moraju raspravljati o prvaku sezone ili poništavanju rezultata jer je Boca u ožujku osigurala naslov na kraju regularnog dijela.

No ono što se otkazuje jesu još mnogi turniri i regionalna natjecanja od koji su najvažnija razigravanja za ostanak i promociju u ligama. Zato je odluka da iz prva dva razreda argentinskog nogometa nema ispadanja nakon ovog otkazivanja.

"Završavamo turnire. Ideja je da počnemo igrati kad to vlasti dopuste i uz maksimalnu sigurnost. Poštujemo mjere koje je dala država i moramo ih se pridržavati. Kad je nogomet prestao s igranjem, to nije bila odluka vodećih ljudi u nogometu, već odluka ministra zdravstva. Ljudska bića su na prvom mjestu. Možemo donijeti ishitrenu odluku pa da se dogodi zaraza, a onda bi se vratili na ožujak. Svi želimo da se nogomet vrati, ali moramo čekati. Život je prvi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!