Košarka

NBA razmatra pomicanje nastavka košarke sve do jeseni

Matej Kačan • nedjelja, 03.05.2020.
NBA razmatra pomicanje nastavka košarke sve do jeseni

Svakog dana iz NBA krugova stižu nove obavijesti i nagađanja o sudbini košarke u najjačoj ligi svijeta, a ESPN-ov Brian Windhorst javlja kako se u ligi razmatra pomicanje povratka košarci sve do jeseni...

Najnoviji navodi američkih novinara u vezi povratka NBA lige ne ulijevaju povjerenje. Prema Brianu Windhorstu, poznatom američkom novinaru s ESPN-a koji je vrlo blizak krugovima LeBrona Jamesa, NBA košarku bi mogli čekati sve do jeseni.

On je u jednoj sportskoj jutarnjoj emisiji naveo posljednja razmišljanja čelnika lige i klubova u zemlji u kojoj se kraj krize zbog koronavirusa još ne nazire. Europa se poprilično uspješno izborila i ušla u padajući dio krivulje, ali su sada SAD vodeća zemlja po broju zaraženih u svijetu.

"Vrlo je zanimljivo što se dogodilo u zadnjih par dana. Vlasnici su se skupili i počeli raspravljati o početku sljedeće sezone u prosincu, a to je vrlo važno. Imamo dobre i loše vijesti. Dobre vijesti su da stvarno vjeruju kako bi se sezona u nekom trenutku mogla nastaviti i ovaj manevar i diskusije idu u tom smjeru da se nastavak onemogući. Postoji optimizam da će se nastavak stvarno dogoditi", kazao je Windhorst, a onda nastavio s drugom stranom medalje.

"A sad loše vijesti. Vlasnici ne smatraju da će se povratak dogoditi uskoro i trebat će im to dodatno vrijeme. Tako da bi se finale ove sezone moglo i ne odigrati sve do jeseni. Postoje i rasprave o uopće neigranju do jeseni. tako da, mnogo je stvari na stolu, ali postoji doza optimizma skrivena u ovim potezima."

NBA ekipe su trebale krenuti s treninzima prvog svibnja nakon što je liga dala dozvolu i naputak da se trening centri otvore, ali su neke ekipe to odbile učiniti pa je taj datum pomaknut na osmi svibnja. Ovi novi navodi dolaze nakon glasina da neki agenti i funkcioneri momčadi žele trajno otkazivanje sezone što je na Twitteru oštro demantirao LeBron James.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!