Tenis

Ćorić: 'Povratak tenisu će pokazati tko je radio, a tko ne'

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.05.2020.
Ćorić: 'Povratak tenisu će pokazati tko je radio, a tko ne'

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić prokomentirao je način na koji provodi izolaciju zbog koronavirusa te je otkrio kako je sanirao sve ozljede koje su ga mučile ove godine...

Prvi hrvatski reket Borna Ćorić je za HRT progovorio o situaciji s pauzom zbog koronavirusa koju je iskoristio na vrlo dobar način pa je sanirao sve ozljede te je spreman za povratak na teniske terene čim to situacija dozvoli.

"Nisam igrao stvarno dugo, još od 2017. kad sam imao operaciju koljena. Stoga je ovo nova situacija za mene, ali sam eto odradio par treninga čim su otvorili terene prošli tjedan. Mislim da sam fizički bolji nego ikad, sanirao sam sve ozljede što mi je bio prvi prioritet. Jako sam zadovoljan s ovih četiri-pet tjedana", kazao je Ćorić.

No ne može se trenirati cijeli dan pa si je hrvatski tenisač pronašao i druge zanimacije u izolaciji koju provodi u Kaštelima.

"Počeo sam učiti talijanski jezik. Ne kuham, to odbijam jer mi mama stvarno odlično kuha pa nemam potrebe za time", otkrio je Ćorić svoje aktivnosti tijekom pandemije uz, naravno, treninge. Upravo će povratak tenisu biti ogledalo toga tko je koliko i kako trenirao.

"Mislim da će ovo sve utjecati na tenis jer ćemo vidjeti tko je što radio kroz ovu pauzu. Oni koji su zabušavali će se lakše ozlijediti i bit će više van forme od nas koji smo radili. Sa Štepanekom se čujem stalno, slažemo program pogotovo jer će tenis postati prioritet u sljedeća četiri tjedna."

Jedan od važnijih dijelova sezone nakon nastavka tenisa bit će i Davis cup i završni turnir u Madridu za kojeg se svi nadaju da će ugostiti hrvatsku reprezentaciju u punom sastavu, za razliku od prvog izdanja.

Siguran sam da možemo daleko ako svi budemo tamo i ako budemo imali zajedništvo kao i uvijek do sada", završio je Ćorić.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!