Nogomet

Bugarski velikan na rubu gašenja, direktori i trener dali ostavke

Matej Kačan • utorak, 05.05.2020.
Bugarski velikan na rubu gašenja, direktori i trener dali ostavke
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako prenose bugarski mediji, bugarski nogometni velikan Levski iz Sofije je pred gašenjem uslijed financijskih problema zbog pandemije koronavirusa te bi uskoro mogao bankrotirati...

Nova žrtva koronavirusa u sportu mogao bi biti jedan od najvećih nogometnih klubova istočne Europe, Levski iz Sofije. Bugarski je velikan bio prvak svoje zemlje čak 26 puta, a sad je na rubu bankrota zbog krize koja trese cijeli svijet i sport.

Levski je već duže vrijeme u financijskim problemima pa je trener Petar Hubčev od siječnja radio bez plaće, a sada su on, sportski direktor Ivajlo Petkov i generalni direktor Pavel Kolev podnijeli ostavke koje bi uskoro trebale biti prihvaćene te će tako klub ostati bez vrha piramide.

Klub je uz prijašnje financijske probleme dotukla kriza zbog koronavirusa i neigranje nogometa, a bankrot i raspad su najizglednije opcije ako se u rekordnom roku ne pronađe investitor. Levski je prvak Bugarske posljednji put bio 2009., a najveći europski uspjeh mu je četvrtfinale Europske lige koje je dostigao pet puta, posljednji put 2006. u tadašnjem Kupu UEFA.

Levski je protiv Hajduka igrao u Kupu UEFA 1999. kad je u dvomeču slavio s ukupnih 3:0, ali su Bijeli uzvratili 2017. u drugom pretkolu Europske lige kad su u Sofiji slavili s 2:1 te u Dugopolju s 1:0.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!