Nogomet

Danska će ipak ugostiti utakmice odgođenog Eura

Matej Kačan • četvrtak, 07.05.2020.
Danska će ipak ugostiti utakmice odgođenog Eura

Danski nogometni savez objavio je kako ostaje jedan od domaćina odgođenog Eura 2020. usprkos koliziji datuma održavanja utakmica s otvaranjem i prolaskom Tour de Francea kroz Dansku...

Iako je već unaprijed poznato kako će Danska ugostiti ceremoniju otvaranja Tour de Francea 2021. godine, ta će zemlja svejedno biti domaćin određenih utakmica Europskog prvenstva u nogometu koje su bile predviđene za 2020., ali su pomaknute za godinu dana.

Potvrdio je to Danski nogometni savez pa će se na Parken stadionu u Kopenhagenu odigrati tri utakmice grupne faze i jedan susret osmine finala Eura koji će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja 2021., dok su prve tri etape Toura na rasporedu od 2. do 4. srpnja.

"Hvala Parkenu, gradu Kopenhagenu, Uefi i Tour de Franceu što su pronašli konstruktivna rješenja za ovaj težak izazov usklađivanja Eura i Tour de Francea u samo nekoliko tjedana", kazao je predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller, dok je gradonačelnik Kopenhagena dodao kako mu je ispunjena najveća želja da njegov grad bude domaćin dva ovako velika natjecanja.

Danska će na svom stadionu igrati sve tri domaće utakmice u skupini B u kojoj se nalazi s Finskom, Belgijom i Rusijom. Rusija će protiv Finske i Belgije igrati kod kuće, ali će protiv Danske ipak ići u Kopenhagen kojeg očekuje uzbudljivo sportsko ljeto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!