Ostali sportovi

UFC borac pozitivan na koronavirus tek dan prije borbe na UFC 249

Matej Kačan • subota, 09.05.2020.
UFC borac pozitivan na koronavirus tek dan prije borbe na UFC 249

Samo dan prije održavanja eventa UFC 249 jedan od boraca na glavnoj kartici Ronaldo Souza je testiran pozitivno na koronavirus te neće nastupiti na prvom eventu po povratku UFC borbi...

Jedna od borbi na UFC 249 eventu, koji bi u subotu u Jacksonvilleu trebao označiti povratka MMA borbi nakon pauze zbog koronavirusa, trebala je biti ona između Ronalda "Jacarea" Souze te Uriaha Halla. No ona se neće održati jer je 40-godišnji Souza u petak testiran pozitivno na koronavirus, samo dan prije borbe.

Souza je odmah povučen s eventa, ali UFC planira ostatak borbi odraditi po prvotnom planu jer su mjere ionako takve da među borcima nema kontakta van oktogona. Uz Souzu su pozitivno testirana i dva člana iz njegovog kuta.

"UFC-ov zdravstveni tim je pregledao Souzu i članove njegovog stožera te su oni trenutno bez simptoma koji su tipični za COVID-19. Sva trojica su napustila domaćinski hotel te su u samoizolaciji gdje će doktor UFC-a pratiti njihovo stanje i pomagati s tretmanom, ako takav bude potreban", stoji u priopćenju UFC-a.

Souza živi na Floridi pa se do Jacksonvillea dovezao, a odmah po dolasku je obavijestio nadležne o članu obitelji koji bi mogao biti zaražen koronavirusom te je odmah testiran i stavljen na promatranje. Sudjelovao je na vaganju, ali pod posebnim mjerama distance te uz masku i rukavice pa je rizik zaraze za ostale sudionike eventa minimalan.

Ostala 23 borca koji bi trebali nastupiti na UFC 249 su negativni, tvrdi organizacija, pa je nakon 1200 testova na 300 ljudi odlučeno da se s povratkom mješovite borbe može nastaviti te će se održati u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!