Košarka

KK Cibona nastavlja s treninzima i pripremama za buduća natjecanja

Sportnet • subota, 09.05.2020.
KK Cibona nastavlja s treninzima i pripremama za buduća natjecanja

Usprkos svim nedaćama koje su potresle Klub posljednjih nekoliko mjeseci, Cibona se priprema za buduća natjecanja te je tim povodom odaslala priopćenje...

Košarkaški klub Cibona se popuštanjem mjera opreza protiv koronavirusa vratio treninzima, a shodno tome jeuklub vraćena radna zajednica kluba. Povodom toga je Klub poslao priopćenje u kojem obavještava javnost, ali i reagira na prozivanja navijača koji su se udružili u akciju za spas Cibone. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

S početkom svibnja i popuštanjem mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa košarkaši KK Cibona vratili su se na svoj teren i održavaju treninge u Draženovom domu. Treninzi se obavljaju u tri smjene uz poštivanje svih preporuka Stožera civilne zaštite i HZJZ-a. Pandemija ostavlja tragove u svim segmentima gospodarstva, društva i kulture, pa tako i u cjelokupnom sportskom svijetu. Svi su sportovi prekinuti i u iščekivanju povratka na terene. Prva popuštanja mjera otvorila su mogućnosti za zajedničke treninge što je od iznimnog značaja za profesionalne sportaše.

Planovi KK Cibona su nastaviti s treninzima po propisanim uvjetima i pojačavati ih sukladno preporukama i uputama. Igrači su u pedesetak dana stanke radili na fizičkoj i kondicijskoj pripremi po planu i programu samostalnih treninga. S obzirom da ne možemo predvidjeti koliko će dugo trajati ova situacija s pandemijom i kada će se ponovno uspostaviti sportska događanja, čekati ćemo razvoj situacije i pripremati se za preostalo natjecanje – završetak ABA lige.

Što se tiče iduće sezone, s definiranjem budžeta Kluba, imat ćemo mogućnosti otvoriti razgovore s igračima i formiranje tima, a pri njima i mogućnosti obnove suradnje s igračima kojima su ugovori istekli. I dalje ćemo raditi na razvoju mladih igrača kako bi im Cibona bila odskočna daska za razvoj njihovih potencijala.

Pandemija je dovela i do nekih poslovnih odluka koje su u izvanrednim trenucima bile nužne, a zbog kolanja netočnih i neprovjerenih informacija izazvale su negativne konotacije u javnosti. Klub je kratko vrijeme operativno funkcionirao samo na direktoru na minimalnoj plaći, a djelatnici su dogovorno prihvatili otkaz. Svi su se vratili na svoja radna mjesta s početkom svibnja, otkazni ugovori su poništeni, a Klub nastavlja dalje normalno funkcionirati.

"Zadovoljan sam činjenicom da se situacija počela stabilizirati, te da ponovno u punom sastavu možemo nastaviti s radom", rekao je Domagoj Čavlović.

Iako su sve optužbe i prozivanja iznesena u mjesecu travnju u obliku priopćenja na Facebook stranici poslana od strane udruge navijača koja ne postoji od sredine veljače ove godine, otvoreni smo za odgovore na sva pitanja kako pojedinaca koji su ih postavili tako i svih zainteresiranih građana, javno i odgovorno.

"Naglašavam kako su svi podaci o Klubu – od financijskih i revizorskih izvještaja, sponzorskih ugovora, financijskih planova pa do Statuta javno dostupni podaci koje svatko može u bilo kojem trenutku provjeriti", kaže Čavlović.

Poslovanje Kluba je transparentno u cilju kvalitetnog rada Kluba, za razliku od teksta u kojem se napadalo vodstvo Cibone i koji je nestao s društvenih mreža nakon što je otkriveno da iza njega ne stoje navijači.

"Uvijek će biti uspjeha i neuspjeha, krivih i pravih odluka, zadovoljnih i nezadovoljnih ljudi", dodaje Čavlović te kaže kako se Klub neće vraćati u prošlost, već će se posvetiti budućnosti i raditi na što većem uspjehu i što boljim rezultatima.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim navijačima koji nas prate i podržavaju te im ovim putem najavljujemo kako ćemo više raditi na našoj komunikaciji, poticanju i praćenju. „Aktivnije ćemo se uključiti kako bi izgradili kvalitetniji odnos sa našim navijačima. Mnogo je pozitivnih primjera na kojima želimo raditi i izgraditi vjernu publiku s kojom ćemo igrati u odličnom okruženju.“

Košarkaški klub Cibona ovim putem svim svojim pratiteljima poručuje da nije vrijeme za kraj, već za novo podbacivanje!

FOTO: KK Cibona

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!