Ostali sportovi

Vratio se UFC: Prekinut zastrašujući Fergusonov niz, Gaethje ga uništavao pet rundi

Branimir Korać • nedjelja, 10.05.2020.
Vratio se UFC: Prekinut zastrašujući Fergusonov niz, Gaethje ga uništavao pet rundi

Prvi veliki sportski događaj nakon izbijanja pandemije koronavirusa donio je spektakl bez gledatelja. U Jacksonvilleu je održan UFC 249 s glavnom borbom večeri između Justina Gaethjea i Tonyja Fergusona...

Prekinut je post bez velikih sportskih događanja, u Jacksonvilleu je održan veliki UFC spektakl s najjačim fightcardom ikad. Središnja borba večeri trebala je biti ona između Tonyja Fergusona i Habiba Nurmagomedova, ali Habib je morao odustati od borbe jer je zapeo u Dagestanu.

Dana White pronašao je zamjenu u Justinu Gaethjeu i nije pogriješio, bila je to spektakularna borba i iznenađujuća pobjeda Gaethjea koji je slavio prekidom u petoj rundi.

Ferguson nikada u karijeri nije dobio toliko batina, Gaethje ga je školovao, pokazao se izrazito tehnički jačim borcem i njegovoj pobjedi nema nikakve zamjerke. Sve runde otišle su na stranu Gaethjea i pravo je čudo da je Ferguson uopće toliko izdržao na nogama. Ipak, unakaženog lica bio je potpuno uzdrman nakon tko zna kojih već preciznih pogodaka Gaethjea i Herb Dean prekinuo je borbu.

Prvi je to poraz Fergusona nakon čak 12 uzastopnih pobjeda. Zadnji koji ga je svladao bio je Michael Johnson još 2012. godine.

Što se tiče ostalih borbi, Henry Cejudo obranio je titulu u bantamu pobjedom prekidom na kraju druge runde protiv Dominicka Cruza. Možda i malo prestrog prekid, dogodilo se to nekoliko sekundi prije kraja runde kada se Cruz dizao i nije se činio u takvom nokdaunu.

Cejudo je nakon borbe sve iznenadio porukom kako mu je to bila zadnja borba u karijeri i da odlazi u mirovinu.

Strahovit nokaut doživio je Surinamac Jairzinho Rozenstruik kojeg je već nakon dvadesetak sekundi borbe uspavao nevjerojatni Francis Ngannou koji je istaknuo kandidaturu za još jednu borbu sa Stipom Miočićem.

Calvin Kattar atraktivnim nokautom laktom svladao je Fergusonovog prijatelja Jeremyja Stephensa dok je Greg Hardy na bodove bio bolji od Yorgana de Castra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!