Nogomet

Lyon demantirao Aulasove izjave o utakmici s Juventusom i oštro kritizirao Ligue 1

Matej Kačan • nedjelja, 10.05.2020.
Lyon demantirao Aulasove izjave o utakmici s Juventusom i oštro kritizirao Ligue 1

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas sigurno neće po ugodnom pamtiti svoju izjavu kako će njegov klub utakmicu Lige prvaka igrati s Juventusom 7. kolovoza jer ga je u tome samo dan poslije demantirao vlastiti klub...

Nadu i optimizam u srca navijača unijela je izjava predsjednika Lyona Jeana-Michela Aulasa koji je kazao kako će Lyon i Juventus svoju uzvratnu utakmicu u Ligi prvaka igrati sedmog kolovoza. Kad takva informacija dođe od tako visokog dužnosnika kluba koji je uključen u cijelu priču, to se uzima kao gotovo pa službena potvrda.

No možda smo se svi prerano veselili jer je Aulasa službenim priopćenjem demantirao baš njegov vlastiti klub. Lyon je u priopćenju kazao kako službene potvrde datuma nema, a klub i dalje od Uefe čeka informaciju o tome hoće li se Liga prvaka uopće nastavljati ili ne.

"Olympique Lyonnais bi htio potvrditi da datum utakmice Juventus-Lyon, uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka, još nije potvrđen, suprotno onome što je ranije bilo rečeno. Datum utakmice osmine finala se očekuje kao dio službenog kalendara koji bi UEFA sama trebala objaviti uskoro", stoji u priopćenju francuskog kluba.

Lyon je u prvom susretu kod kuće slavio s 1:0, a nadu u odigravanje susreta daje baš ta okolnost da je prvi susret već odigran u Francuskoj. Naime, u toj je zemlji prekinuto prvenstvo te su zabranjene sportske aktivnosti do rujna.

Lyon je također kritizirao svoju matičnu ligu koja je, po klubu, odluku o prekidu natjecanja donijela prerano pa će Lyon po prvi put u 23 godine biti bez nastupa u Europi jer je u trenutku prekida Ligue 1 bio na sedmom mjestu tablice. No ostaje šansa za kvalificiranje preko osvajanja Lige prvaka ili francuskog Liga Kupa koji još nje otkazan.

Lyon će u finalu igrati s PSG-om a osvajač Liga Kupa će dobiti mjesto u Europskoj ligi. No održavanje te utakmice je pod velikim znakom upitnika zbog epidemiološke situacije u Francuskoj. Aulas je u privatnim istupima više puta kritizirao odluku o prekidu sezone te je čak čelnike Ligue 1 optužio za pljačku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!