Automoto

F1 i Velika Britanija pregovaraju oko mjera karantene i utrke u Silverstoneu

Matej Kačan • nedjelja, 10.05.2020.
F1 i Velika Britanija pregovaraju oko mjera karantene i utrke u Silverstoneu

Druga staza u novom kalendaru Formule 1 trebala bi biti VN Velike Britanije u Silverstoneu, ali mjere karantene u toj zemlji otežavaju organiziranje utrke pa su potrebni pregovori između F1 i Vlade...

Nove mjere izolacije u Velikoj Britaniji mogle bi znatno otežati organiziranje utrke Formule 1 u Silverstoneu koja bi se kao druga u F1 kalendaru trebala u srpnju održati u toj zemlji. Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju najavio kako će svi putnici s inozemnih letova po dolasku na otok morati u dvotjednu karantenu.

To bi praktički onemogućilo plan Formule 1 koja želi VN Austrije i Velike Britanije održati vikend za vikendom pa počinju pregovori između dva tijela da se učini iznimka. F1 planira Vladi Velike Britanije predstaviti plan i dokaze po kojima su sve F1 aktivnosti sigurne od koronavirusa.

Tako će se uvesti rigorozna testiranja za sve osoblje na utrkama, uključujući i testiranja na koronavirus prije svakog leta te daljnja testiranja svih svaka dva dana. Također, svaka će ekipa biti odvojena jedna od druge na letovima, na stazi i u hotelima kako bi se spriječio kontakt van uskog kruga bliskih suradnika u jednoj ekipi.

F1 sezone bi trebala krenuti u Austriji 5. srpnja te bi se na istoj stazi održala još jedna utrka 12. srpnja, a onda bi se u Silverstoneu vozile utrke 19. i 26. srpnja. Planovi za Austriju su gotovo pa potpuno dogovoreni, dok se za Silverstone još imaju razraditi financijski i, očito, sigurnosni detalji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!