Ostali sportovi

McGregor na Twitteru napao Khabiba: 'On je apsolutna sramota'

Matej Kačan • utorak, 12.05.2020.
McGregor na Twitteru napao Khabiba: 'On je apsolutna sramota'

Najveća borba UFC 249 eventa bila je ona između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea u kojoj je Gaethje svladao Fergusona za titulu u lakoj kategoriji, a reakcije na borbu su stigle od Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora...

Povratkom UFC-a su se strasti dobrano zakuhale, a nakon reakcija na borbe u teškoj kategoriji, imamo i dramu u lakoj. Justin Gaethje je svladao Tonyja Fergusona u borbi u kojoj prvotno nije trebao ni sudjelovati jer se originalno protiv Fergusona trebao boriti Khabib Nurmagomedov.

No Rus je zbog koronavirusa ostao u svojoj zemlji te je odustao od borbe, a baš bi on trebao izazvati Gaethjea na novu borbu za pojas. On je nakon borbe na Twitteru napisao "Bez komentara", što je izazvalo bijes i lavinu reakcija njegovog nekadašnjeg protivnika Conora McGregora.

"Khabib, ti si apsolutna sramota. Plašljivi štakor koji se uvijek skriva. Kazao sam to mnogo puta, vidjelo se to mnogo puta. Kroz staklo je potvrđeno ono što se oduvijek znalo. 'Bez komenara', lol. Sramota za prave borbe", Khabiba nije štedio McGregor.

McGregor smatra da upravo on zaslužuje priliku za pojas protiv Gaethjea, a kritizirao je i Khabibov stil borbe s mnogo partera i hrvanja te ga je nazvao "čovjekom koji grli noge". Irac tvrdi da bi uništio Gaethjea. Imao je McGregor nekoliko misli i o Fergusonu kojeg inače poštuje, ali tvrdi da je njegova priprema za borbu bila sramotna.

Ferguson je i sam kritizirao Khabiba zbog skrivanja kad je ovaj odustao od borbe koja se već godinama pokušava organizirati. McGregor je sad bio mnogo izravniji, ali njegove kritike gube na relevantnosti ako se sjetimo 2018. i UFC 229 eventa na kojem je Khabib svladao McGregora gušenjem.

Gaethje gaji sličan stil kao McGregor pa bi eventualna borba trenutnog vlasnika pojasa i Rusa donijela usporediv sukob stilova, ali i Irac očito ima što za reći jer je u jednom od tweetova naveo svoju kilažu kao naznaku mogućeg povratka u kategoriju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!