Ostali sportovi

Predsjednik IOC-a: 'Prerano je za raspravljati o sudbini Olimpijskih igara'

Matej Kačan • četvrtak, 14.05.2020.
Predsjednik IOC-a: 'Prerano je za raspravljati o sudbini Olimpijskih igara'

Opet su sve glasnije spekulacije o tome da se Olimpijske igre možda neće moći održati ni 2021. godine, ali predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach kaže da je rano za takva nagađanja...

Iako izgleda da situacija s koronavirusom postaje sve blaža, povratak masovnih sportskih događaja bit će usko povezan s pojavom cjepiva i maksimalnom sigurnosti od zaraze. Zato su sve glasnija nagađanja o tome da se Olimpijske igre mogle otkazati i 2021. godine.

Nakon telefonske sjednice MOO-a glasine je smirio predsjednik Thomas Bach koji je misli da bi se neke crne prognoze i rasprave ne bi trebale voditi dok ne dođe vrijeme za to. Prema njemu, prerano je za spekulacije o sudbini Igara.

"Od otvaranja ovih odgođenih Igara smo udaljeni godinu i dva mjeseca tako da ne bi trebali pogoniti nikakve spekulacije budućih razvoja događaja. Prerano je za donošenje ikakvih zaključaka. Imamo radnu skupinu koja će osigurati organiziranje Igara u sigurnom okruženju i moramo slušati savjete te skupine."

Bachove izjave dolaze nakon što je predsjednik organizacijskog odbora Igara u Tokiju Yoshio Mori kazao kako će se OI otkazati ako se ne budu mogle održati 2021. te da nova odgoda ne dolazi u obzir. Bilo kako bilo, očito je sudbina Igara i dalje neizvjesna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!