Ostali sportovi

Green Bay Packersi imaju gotovo 400 milijuna dolara ušteđevine

Matej Kačan • četvrtak, 14.05.2020.
Green Bay Packersi imaju gotovo 400 milijuna dolara ušteđevine

Moguće probleme oko smanjenja zarade i sredstava u NFL s lakoćom mogu riješiti Green Bay Packersi koji po riječima svog predsjednika imaju 385 milijuna dolara rezervnog fonda...

Ako dođe do odgađanja sezone ili igranja pred praznim tribinama, i za NFL ligu će slijediti crni dani po pitanju smanjenja zarade i priljeva novca u franšize. No jedna od najstarijih i najtrofejnijih NFL franšiza ima svoje rješenje za takve moguće probleme.

Naime, Green Bay Packersi su objavili kako imaju fond od 385 milijuna dolara ušteđevine koji čuvaju za "crne dane" koji bi upravo mogli stići. Iz tog će se fonda pokriti bilo kakav gubitak franšize kako bi sve teklo kao podmazano te kako bi svi radnici bili plaćeni kao i u normalnim uvjetima.

Predsjednik Mark Murphy je dioničarima poslao pismo u kojem se nada "kako će sezona početi na vrijeme s punim stadionima, ali svejedno planiramo cijeli niz mjera i provjeravamo financijske prognoze i utjecaje."

Packersi su inače jedina NFL franšiza koja je u vlasništvu zajednice. Prema pravilima kluba, nitko ne može posjedovati više od 200 tisuća dionica pa lokalna zajednica udružena u grupaciju posjeduje pet milijuna dionica koje se dijele na preko 300 tisuća ljudi.

Pozicionirani u hladnom Wisconsinu, Packersi su jedna od najvećih momčadi na tako malom tržištu, a svojoj su zajednici u doba koronavirusa odlučili vratiti vjernost te su svim vlasnicima godišnjih karata poslali besplatne zaštitne maske, a i rok za plaćanje pretplate je odgođen do 1. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!