Ostali sportovi

NFL momčadi mogu otvoriti trening centre uz posebne mjere

Matej Kačan • subota, 16.05.2020.
NFL momčadi mogu otvoriti trening centre uz posebne mjere

Dobre vijesti za početak NFL sezone po planu stižu iz SAD jer je liga javila klubovima kako mogu otvoriti trening centre uz posebne stroge mjere koje i dalje brane ulazak trenerima i igračima koji se ne oporavljaju od ozljeda...

Bolje išta, nego ništa. Krilatica je to kojom se vodi službena NFL liga koja je svojim momčadima dozvolila otvaranje klupskih prostorija i centara sljedeći tjedan, ali samo za malu skupinu igrača. Oni koji će smjeti u centre su igrači koji su prije koronavirusa i zatvaranja bili u procesu rehabilitacije od ozljeda.

Liga je poslala naputak na adresu svih 32 momčadi, a od utorka se centri smiju otvarati ako odgovaraju mjerama i protokolima lokalnih vlasti u mjestima franšiza. Momčadi koje u utorak nisu spremne ili ne ispunjavaju uvjete mogu otvoriti svoje prostorije čim ispune sve regulative.

Prva skupina zaposlenika kojoj će povratak biti dozvoljen je maksimalno pola osoblja koje nisu igrači, maksimalno 75 ljudi dnevno. jedini igrači kojima je dozvoljen povratak su gore opisani na rehabilitaciji, a ulazak se i dalje brani trenerskom osoblju. Uz igrače na rehabilitaciji u centre mogu i njihovi doktori, fizioterapeuti i kondicijski treneri koji pomažu u oporavku od ozljeda.

"Ova prva faza ponovnog otvaranja je važan korak u demonstraciji naše mogućnosti da ipak djelujemo sigurno i efikasno, pa čak i u ovakvoj situaciji. Nakon što implementiramo prvu fazu i lokalne vlasti i savezne države nastave popuštati mjere, očekujem da će još osoblja, uključujući i trenersko, moći pristupiti prostorijama u relativno kratkom vremenu", napisao je NFL povjerenik Roger Goodell.

U paketu potrebnih mjera, ekipe moraju osigurati jednog člana osoblja koji će pokrenuti protokol u slučaju da netko bude pozitivan na koronavirus, a takav slučaj mora se odmah prijaviti glavnom doktoru NFL-a Allenu Sillsu koji će takvom osoblju u ponedjeljak održati predavanje i radionicu za takve slučajeve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!